«Πράσινο φως»: Ξανά στις προπονήσεις η Εθνική Γυναικών beach volley – Tι ισχύει

Η Εθνική ομάδα beach volley Γυναικών αρχίζει κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 04 Μαϊου την προετοιμασία τους ενόψει των υποχρεώσεών της το 2020, όποτε αυτές γίνουν με αποκορύφωμα την τιτάνια προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο.

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τον αθλητισμό την Πέμπτη 30 Απριλίου ξεκαθάρισε το τοπίο και «άναψε το πράσινο φως»  ώστε να μπορούν  όλοι οι αθλητές των αθλημάτων  ανοικτών χώρων να προπονούνται εφαρμόζοντας τις συνθήκες υγιεινής.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς ο οποίος ανέφερε ότι οι προπονήσεις υπό τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ανδρέα Σαββίδη μπορεί να αρχίσει από τις 04 Μαϊου. Ο Δρ Κρασιάς ανέφερε ότι οι προπονήσεις θα γίνονται επί τη βάσει των οδηγιών της Κυβέρνησης και τους κανόνες υγιεινής. Εν ολίγοις, οι αθλήτριες δεν θα χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια και οι προπονήσεις θα γίνονται μάλλον σε γκρουπς των δυο ατόμων.

Στις προπονήσεις θα συμμετάσχουν οι Έρικα Ζεμπύλα, Ζώγια Κωνσταντοπούλου, Daria Gusarova, Κατερίνα και Νατάσα Γιασουμή και η Erica Nistrom. Το δίδυμο Mαριώτα Αγγελοπούλου (στην Πάτρα) και Μανωλίνα Κωνσταντίνου (στην Αθήνα) βρίσκονται στην Ελλάδα και λόγω των ειδικών καταστάσεων με τα Αεροδρόμια δεν μπορούν να βρεθούν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.  Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά τα Αεροδρόμια θα επαναλειτουργήσουν στην 3η φάση χαλάρωσης των μέτρων και συγκεκριμένα από τις 09 Ιουνίου 2020. Στις 18 Μαϊου 2020 θα αρχίσουν προπονήσεις και οι ομάδες των αναπτυξιακών.

Όσον αφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το beach volley ενόψει του 2020, ο Δρ Κρασιάς ανέφερε ότι «θα αναμένουμε τις αποφάσεις των Διεθνών Ομοσπονδιών για να δούμε πότε θα γίνουν οι αγώνες. Παράλληλα, η Κύπρος ανέλαβε διεθνή διοργάνωση και αναμένει την εξέλιξη των πραγμάτων». Την ίδια ώρα η ΚΟΠΕ αναλόγως της έξαρσης της πανδημίας θα διοργανώσει και εγχώριες διοργανώσεις.

Σύσκεψη για τον αθλητισμό στο Προεδρικό – Τα στάδια

Ξεκαθάρισε τα πάντα η σύσκεψη που έγινε το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου 2020 στο Προεδρικό Μέγαρο με αντικείμενο τον αθλητισμό. Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Πρόδρομου Προδρόμου συμμετείχαν: Ο σύμβουλος του ΠτΔ για τον αθλητισμό Φοίβος Ζαχαριάδης, ο ΚΟΑ, η ΚΟΕ, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Σ. Μάρκαρης και ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας συμμετείχαν στη σύσκεψη που λήφθησαν οι πιο κάτω αποφάσεις:

1.       Από τις 04 Μαϊου προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους χωρίς τη χρήση των αποδυτηρίων, εφαρμόζοντας τους κανόνες υγιεινής και σε μικρές ομάδες.

2.       Από την 18η Μαΐου θα επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων μόνο σε ανοιχτούς χώρους,  με βάση τα πρωτόκολλα που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας. 

3.       Σημειώνεται ότι και για τις δύο κατηγορίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών. 

4.       Παράλληλα από την 21η Μαΐου ελεύθερη θα είναι η παρουσία σε πάρκα, παιχνιδότοπους σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, μαρίνες κ.τ.λ., νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10.

Στην τρίτη φάση των μέτρων χαλάρωσης στις 09 Ιουνίου 2020 θα αρχίσουν οι αγώνες σε ανοικτούς χώρους.

Από την ΚΟΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο