Υποβιβάζεται στη League One η Γουίγκαν

Ο υποβιβασμός της Γουίγκαν στη League One (τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου), είναι πλέον οριστικός, όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος την Τρίτη (4/8), υπογραμμίζοντας πως απορρίφθηκε η έφεση που είχε καταθέσει, κατά της αρχικής αφαίρεσης 12 βαθμών.

Τον περασμένο μήνα, η αγγλική Football League (EFL) ανακοίνωσε την αφαίρεση 12 βαθμών από τη Γουίγκαν, η οποία μπήκε σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Η αγγλική ομάδα τερμάτισε στην κανονική περίοδο της Championship στη 13η θέση με 59 βαθμούς, ωστόσο μετά την αφαίρεση που της επιβλήθηκε έπεσε στην 23η (47 βαθμοί) και αποχαιρέτησε τη δεύτερη κατηγορία.

Η Γουίγκαν, που πέρασε οκτώ συνεχόμενες σεζόν στην Premier League, προτού υποβιβαστεί το 2013, μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης σε λιγότερο από ένα μήνα, αφότου ανέλαβε τα ηνία της ένα fund με επικεφαλής τον επιχειρηματία Γιέουνγκ Γουάι Κάι από το Χονγκ Κονγκ.

«Η Ανεξάρτητη Πειθαρχική Επιτροπή, συζήτησε τα αποδειχτικά στοιχεία που παρατέθηκαν από τη Γουίγκαν κατά την εκδίκαση της έφεσης της περασμένης Παρασκευής (31/7), ωστόσο η έφεσή μας απορρίφθηκε. Σαφώς και είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη. Η διοίκηση της πρώτης ομάδας θα προετοιμάσει τώρα τον σύλλογο για τη League One της επόμενης σεζόν» ανέφερε η αγγλική ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Η Γουίγκαν ανήκει έως το 2018 στην οικογένεια Γουίλαν, πριν παραδοθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της στην International Entertainment Corporation που εδρεύει στο Χονγκ-Κονγκ. Η ιδιοκτησία της άλλαξε για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ετών, μετά την ανάληψη των ηνίων της ομάδας από τον Γουάι Κάι τον περασμένο Ιούνιο, όμως τα στοιχεία της μεταβίβασης δεν «έπεισαν» τις αγγλικές αρχές που επέβαλαν την ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών στον σύλλογο.

«Ωφελημένη» της υπόθεσης, μετά την παραπάνω απόφαση, ήταν η Μπάρνσλεϊ, η οποία τερμάτισε εντέλει στην 21η θέση της βαθμολογίας (με 49 βαθμούς) και παρέμεινε στην Championship.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο