Λεβί: «Να ενισχύσουμε την οικονομία στο Λονδίνο»

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λεβί, θέλει το νέο στάδιο της ομάδας να φιλοξενήσει έναν μελλοντικό τελικό του Champions League.

Το "Tottenham Hotspur Stadium" φιλοξένησε τρία παιχνίδια από τότε που άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις αρχές Απριλίου και ο Λεβί πιστεύει ότι το γήπεδο 62.062 θέσεων έχει ήδη αποδείξει ότι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον τελικό του UCL.

Όπως είναι γνωστό, η UEFA θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο εάν η "Allianz Arena" του Μονάχου ή η "Gazprom Arena" στην Αγία Πετρούπολη θα διοργανώσει τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης το 2021, ενώ θα ανακοινώσει και τους «οικοδεσπότες» για τους τελικούς του 2022 και του 2023.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την αντίδραση των οπαδών μας και όλων των επισκεπτών από τότε που ανοίξαμε επίσημα το νέο "σπίτι" μας» δήλωσε ο Λεβί στην Evening Standard. «Στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων, ικανό να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παγκοσμίου επιπέδου. Είμαστε στην κορυφαία κατηγορία της UEFA, κάτι που σημαίνει ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για την διοργάνωση οποιουδήποτε ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού αγώνα και πιστεύουμε ότι οι εκτεταμένες δυνατότητες του γηπέδου, ιδιαίτερα η ευελιξία να έχουμε δύο επιφάνειες, σημαίνει ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις».

Ο 57χρονος Λεβί επανέλαβε επίσης ότι ο σύλλογος θα είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο φιλοξενίας του Super Bowl του NFL, το οποίο ποτέ δεν έχει διεξαχθεί εκτός των ΗΠΑ. Ο σύλλογος έχει ήδη συμφωνήσει με το NFL για τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο αγώνων ετησίως για την επόμενη δεκαετία, ενώ ανακοινώθηκε πρόσφατα μια πενταετής συμφωνία με την ομάδα ράγκμπι Saracens. «Θέλουμε να επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι όλο το χρόνο το στάδιο και, έχοντας εξασφαλίσει τέτοια μεγάλα γεγονότα, αυτό μπορεί μόνο να ενισχύσει την οικονομία στο Λονδίνο» υπογράμμισε ο Λεβί.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο