Τα νέα "κόλπα" από τον Pep Guardiola (Ανάλυση)

Νέοι τρόποι ανάπτυξης του παιχνιδιού με τους νέους κανονισμούς

Στο παιχνίδι Manchester City - Liverpool για την Ασπίδα στην Αγγλία, είδαμε καινούργια πράγματα και ως συνήθως ήταν από πλευράς του Guardiola που συνεχώς θέλει να δοκιμάζει πράγματα στο παιχνίδι του.

Αυτήν την φορά εκμεταλλευόμενος τον νέο κανονισμό για το Goal Kick, είδαμε να αλλάζει την διάταξη της ομάδας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον τερματοφύλακα. Θα δούμε πιο κάτω τον Otamendi (κεντρικός αμυντικός) να στέκεται δίπλα στον Bravo (τερματοφύλακας) αφού του το επιτρέπει ο νέος κανονισμός που δεν επιτρέπει όμως στους επιθετικούς να μπουν περιοχή πριν ακουμπήσει μπάλα ο τερματοφύλακας.

Με αυτό τον τρόπο έχει περισσότερες επιλογές η ομάδα να αναπτυχθεί ενώ βλέπουμε τον άλλο κεντρικό αμυντικό (Stones) να στέκεται έξω από την περιοχή σε διαγώνια τοποθέτηση από τον Otamendi. O Rodri (Αμυντικό Χαφ) και αυτός έτοιμος για πάσα αναλόγως που θα κινηθούν οι αντίπαλοι που πιέζουν ψηλά ενώ και τα δύο ακραία μπακ Walker και Zinchenko βρίσκονται ψηλά κοντά στις γραμμές για να δώσουν πλάτος.

Στην 2η φωτογραφία βλέπουμε τον τερματοφύλακα Bravo που ανεβαίνει και πως χρησιμοποιείται σαν έξτρα παίκτης στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αφού μπορεί να πασάρει με μακρινή μέχρι την επιθετική γραμμή από το σημείο που βρίσκεται.

Όλες μας οι αναλύσεις γίνονται μέσα στην πλατφόρμα του Wyscout.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο