Ποκετίνο: «Χωρίς τρόπαιο, θα είναι μια ανεπιτυχής σεζόν»

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα θεωρήσει προσωπική του αποτυχία και όχι συλλογική τη μη κατάκτηση κάποιου τίτλου κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο προπονητής της Τότεναμ διανύει την έκτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας του Βορείου Λονδίνου και σε συνέντευξή του στο «Sky Sports» τόνισε την ανάγκη να κερδίσει κάποιο τρόπαιο με τα «Σπιρούνια».

«Φυσικά για εμένα ήταν πάντα η προτεραιότητά μου τα τρόπαια, όμως ήταν μια μεγάλη προτεραιότητα να βοηθήσω το σύλλογο. Αυτό δεν αλλάζει το ότι πάντα είχα ως προτεραιότητα τη νίκη, να κερδίζω αγώνες και τρόπαια.

Μερικές ημέρες πριν κάποιος με ρώτησε σε τι στοχεύω φέτος. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να κερδίσω ένα τρόπαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό ή ότι θα είναι μια αποτυχημένη σεζόν αν δεν κερδίσουμε κάτι. Όμως προσωπικά, αν στο τέλος δεν πάρουμε ένα τρόπαιο, για εμένα προσωπικά θα είναι μια ανεπιτυχής σεζόν, όμως όχι και για το σύλλογο απαραίτητα. Λέω για εμένα προσωπικά, όχι συλλογικά», σχολίασε αρχικά ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

«Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε πολύ στους εαυτούς μας. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι το αποφασιστικό παιχνίδι (ενν. το αποψινό στις 19:30 κόντρα στη Σίτι). Φυσικά είναι σημαντικό να κερδίσουμε, όμως η απόδοση είναι το ίδιο σημαντική με το αποτέλεσμα. Η αρχή είναι να κερδίζεις, όμως ταυτόχρονα και να αποδίδεις, ούτως ώστε να είσαι διεκδικητής στο τέλος της σεζόν.

Φυσικά έχουμε ένα μικρό μειονέκτημα, γιατί οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ συμπαγείς και στις τελευταίες χρονιές έδειξαν ότι είναι ικανές να πολεμάνε για μεγάλα πράγματα και να τα κερδίζουν. Όμως είμαστε εκεί, με ένα διαφορετικό τρόπο προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και προσπαθούμε να είμαστε διεκδικητές», πρόσθεσε ο Αργεντινός τεχνικός.

Πηγή: Premierleaguefans.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο