Οι σχηματισμοί του Pep Guardiola (Ανάλυση)

Όταν ο προπονητής δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα

Ο Pep Guardiola είναι ένας από τους προπονητές που τραβούν την προσοχή και δίνουν συνεχώς "τροφή" στους Αναλυτές Ποδοσφαίρου αφού συνεχώς δοκιμάζει καινούργια πράγματα και δεν έχει "εμμονές" όπως οι περισσότεροι προπονητές που θέλουν να παίζουν συνεχώς με τον τρόπο που ξέρουν. Είναι ο προπονητής που δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού του δοκιμάζοντας νέους σχηματισμούς προσπαθώντας πάντα να παίζει ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ο κύριως σχηματισμός που χρησιμοποιούσε μέχρι πέρσι ήταν το επιθετικό 4-3-3 ενώ στην φετινή χρονιά ξεκίνησε χρησιμοποιώντας κυρίως το κλασικό 4-2-3-1 με δύο αμυντικά χαφ παίζοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Στον τελευταίο αγώνα όμως δοκίμασε κάτι καινούργιο απέναντι στην Everton του Carlo Ancelotti παίζοντας με 3 αμυντικούς πίσω σε ένα σύστημα που έμοιαζε με 3-4-3 με δύο αμυντικά χαφ μπροστά στην τριάδα της άμυνας. Κλασική τριάδα μπροστά στην επιθετική γραμμή και δύο εξτρέμ στα πλάγια σε ένα σχηματισμό που έμοιαζε κάποιες φορές με 3-2-5 στην φάση επίθεσης.

Όλα τα πιο πάνω θα τα δούμε πιο κάτω σε 3 φωτογραφίες που επεξεργαστήκαμε κάνοντας την ανάλυση του 2ου γκολ απέναντι στην Everton. Η τριάδα στην άμυνα με τα δύο αμυντικά χαφ (Εικόνα 1), η επιθετική τριάδα μπροστά να φτάνει περιοχή πλαισιομένη από τα δύο εξτρέμ (Εικόνες 2 και 3).

Όλες μας οι αναλύσεις γίνονται πάντα με την βοήθεια της πλατφόρμας ανάλυσης που μας προσφέρει η εταιρεία Wyscout.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο