Ο νέος σχηματισμός της Σίτι και η τέλεια ασίστ (Ανάλυση)

Ο τρόπος που έπαιξε η Man City απέναντι στην Man United

Ο Pep Guardiola συνεχίζει να μας δίνει "τροφή" για ανάλυση αφού αυτή την φορά απέναντι στην Man United δοκίμασε νέο σχηματισμό χωρίς μάλιστα καθαρό φορ στην ενδεκάδα. Ξεκίνησε το παιχνίδι παίζοντας 4-4-2, με επιθετικούς τους B.Silva και De Bruyne (καθαροί χαφ) σε ένα νέο σχηματισμό που δεν είχε ξαναχρησιμοποιήσει και έπαιξε τον αντίπαλο όπως έπρεπε για να τον κερδίσει εκτός έδρας για το League Cup.

Πιο κάτω θα δούμε την ανάλυση που κάναμε στην πλατφόρμα Wyscout που δείχνει την ομάδα να αμύνεται πίσω από το κέντρο με σχηματισμό 4-4-2 αλλά και μπροστά να πιέζει ψηλά με τον ίδιο σχηματισμό βγάζοντας 3ο παίκτη για να πιέσει όπου χρειαζόταν (Εικόνες 1 και 2).

Από τα 3 γκολ που σημείωσε η ομάδα της Man City, το 2ο ήταν για αυτό που χαρακτήριζε την τακτική του Pep Guardiola να βγάζει επιθέσεις από τον άξονα (περίπου 80% στο παιχνίδι) με μια εκπληκτική ασίστ από τον B.Silva στον Mahrez που δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Βλέπουμε πιο κάτω από δύο διαφορετικές κάμερες την ασίστ που έφερε το γκολ (Εικόνες 3 και 4).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο