Απώλειες 32,4 εκατομμυρίων λιρών

Σε δύσκολη θέση όσον αφορά τα οικονομικά της βρίσκεται η Μπόρνμουθ. Σχεδόν 11 εκατομμύρια επιπλέον ήταν οι ζημιές των «Κερασιών» σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Πριν τη διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η ομάδα του Έντι Χάου πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό και βρισκόταν στη 18η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς έπειτα από 29 αγωνιστικές.

Φαίνεται πως ούτε και τα οικονομικά της Μπόρνμουθ... ανθίζουν, έπειτα από την ανακοίνωση απωλειών ύψους 32,4 εκατομμυρίων λιρών μετά φόρων για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2019 .

Πρόκειται για 10,9 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με τα έσοδα του συλλόγου να υποχωρούν κατά 3,7 εκατομμύρια. Στα «Κεράσια» σημειώνουν ότι η μείωση οφείλεται κυρίως στο ότι τερμάτισαν στη 14η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα έξοδα του συλλόγου του αγγλικού Νότου για το εν λόγω οικονομικό έτος έφτασαν τα 94,2 εκατομμύρια, συγκριτικά με τα 55,8 εκατομμύρια της προηγούμενης περιόδου. Οι Τζέφερσον Λέρμα, Ντέιβιντ Μπρουκς και Ντόμινικ Σολάνκε ήταν μεταξύ των δαπανηρών μεταγραφών της ομάδας, για τις οποίες ο σύλλογος τόνισε πως «καταδεικνύουν τη δέσμευση της διοίκησης για τη βελτίωση και την εξέλιξη του ρόστερ».

Το μισθολογικό κόστος αυξήθηκε επίσης από τα 101,9 στα 110,9 εκατομμύρια λίρες το 2019, όμως τα αποτελέσματα δεν βελτιώθηκαν παρά τις δαπάνες.

Στα παραπάνω μεγέθη δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τις πωλήσεις των Τάιρον Μινγκς στην Άστον Βίλα και του Λις Μουσέ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Σχολιάζοντας επί των οικονομικών ευρημάτων, ο γενικός διευθυντής της Μπόρνμουθ, Νιλ Μπλέικ, είπε: «Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, η επιδίωξη του συλλόγου ήταν να παγιώσει τη θέση του στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα από στοχευμένες δαπάνες για προσθήκες στην ομάδα και στις υποδομές υποστήριξης.

Η διοίκηση συνεχίζει να διατηρεί υπό στενό έλεγχο τη ρευστότητα και να εξελίσσει πολιτικές με στόχο τη διασφάλιση της λειτουργίας του συλλόγου υπό βιώσιμο και επιτυχημένο τρόπο».

Πηγή: Premierleaguefans.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο