Συγκλονίζει ο μικρός Αφγανός θαυμαστής του Μέσι

Ο επτάχρονος Αφγανός, Μουρτάζα Αχμάντι, που έγινε γνωστός για τη φανέλα του Λιονέλ Μέσι από πλαστική σακούλα, συγκλονίζει αναπολώντας τα ενθύμια από τον Αργεντινό, καθώς η οικογένειά του εγκατέλειψε αιφνιδίως για δεύτερη φορά την εστία της έπειτα από απειλές των ταλιμπάν.

Πριν από δύο χρόνια έκανε το όνειρό του πραγματικότητα όταν συνάντησε τον Λιονέλ Μέσι στο Κατάρ - αφού η φωτογραφία με τη φανέλα του Αργεντινού από πλαστική σακούλα έγινε viral - κι εκείνος του χάρισε δυο φανέλες της Μπαρτσελόνα και της "αλμπισελέστε" και μία μπάλα με την υπογραφή του.

Μάλλον ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα στα δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του. Πριν λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για δεύτερη φορά την εστία τους ύστερα από απειλές που δέχονται από τους ταλιμπάν.

Μάλιστα, καθώς άφησαν αιφνιδίως το σπίτι που έμεναν τους τελευταίους μήνες, δεν μπόρεσαν να πάρουν τίποτα μαζί τους. Ούτε, φυσικά, τα "κειμήλια" που άφησε ο Αργεντινός στον μικρό. Ο επτάχρονος, πλέον, Μουρτάζα συγκλονίζει όταν θυμάται τον Μέσι, παραδέχεται ότι του λείπει κι ονειρεύεται να τον συναντήσει ξανά.

"Μου λείπει ο Μέσι. Θέλω πίσω τη φανέλα. Όταν τον συναντήσω θα του πω: Σαλάαμ (χαιρετισμός στην αραβική γλώσσα) και τι κάνεις; Θα μου πει ευχαριστώ και θα πάμε στο γήπεδο, όπου θα παίζει. Εγώ θα τον παρακολουθώ", υποστήριξε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ενώ στο αντίστοιχο ισπανικό δήλωσε: "Μου λείπει το σπίτι, εδώ δεν έχω μπάλα, δεν μπορώ παίξω".

Η μητέρα του μικρού Μουρτάζα, Σαφίκα, προσπαθεί να περιγράψει τις αντίξοες συνθήκες επιβίωσης της οικογένειας. Οι ταλιμπάν ψάχνουν για τον μικρό κι απειλούν να τον τεμαχίσουν, εάν η οικογένεια δεν τους δώσει χρηματικό ποσό.

"Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τίποτα από τα υπάρχοντα μας, μείναμε μόνοι. Οι ταλιμπάν ρωτούσαν για το παιδί μου. Είπαν ότι εάν τον πιάσουν, θα τον τεμαχίσουν. Μας είπαν: Γίνατε πλούσιοι, δώστε μας τα χρήματα που πήρατε από τον Μέσι ή θα πάρουμε το γιο σας. Τα βράδια βλέπαμε άγνωστους να παρακολουθούν το σπίτι μας, δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να παίξει με τα άλλα παιδιά. Φοβόμασταν ότι κάτι κακό θα συμβεί", υποστηρίζει η μητέρα του Μουρτάζα.

Από: Sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο