Η Νορβηγική ομάδα που εμπνεύστηκε το όνομα της απ’ την Ανόρθωση!

Δημοσίευμα του goleador.org, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ότι η νορβηγική ομάδα Fermad Famagusta, το 2008 είχε εμπνευστεί τ' όνομα της από την Ανόρθωση. Διαβάστε την ιστορία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

"Ήταν Σεπτέμβρης του 2008, όταν μια παρέα Νορβηγών αποφάσισαν πως θα έκαναν την δική τους ομάδα. Βάση τους η πόλη Λίλχαμερ (γνωστή στο κοινό απ’ τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνας του 1994). Ο στόχος ήταν η συγκεκριμένη ομάδα να δώσει ευκαιρίες σε άτομα απ’ την πόλη να παίξουν ποδόσφαιρο. Πως όμως αυτή η ομάδα συνδέθηκε με την Κύπρο και την συγκεκριμένα την Ανόρθωση;

Το όνειρο μιας τοπικής ομάδας
Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Οι Kristian Alver , Andreas Rønningen Sandbu , Steinar Næstad Moe και Håkon Jøndal Nakling είχαν το όνειρο για δημιουργία μιας νέας ομάδα στο Λίλχαμερ. Το όνομα που επέλεξαν ήταν το Fremad. Ο στόχος τους ήταν πολύ απλός. Μια τοπική ομάδα που θα δίνει την ευκαιρία στους κάτοικους της πόλης να αγωνίζονται. Στην πόλη ήδη υπήρχε μια ομάδα, όμως όταν μια πόλη έχει 28 χιλιάδες κατοίκους κάλλιστα μπορεί να έχει περισσότερες από μια ομάδα.

Το πρόβλημα στην ονομασία
Η αίτηση για δημιουργία της ομάδας με το όνομα Fremad στάλθηκε στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νορβηγίας. Η απάντηση όμως της Ομοσπονδίας δεν έδινε την τελική έγκριση. Μπορεί να πληρούσε τις προδιαγραφές για ίδρυση σωματείου, όμως υπήρχε ένα σημείο το οποίο έπρεπε να διορθώσουν άμεσα. Αυτό δεν ήταν άλλο απ’ το όνομα. Στην Νορβηγία δεν γίνεται αποδεκτό να υπάρχει μόνο μια λέξη για όνομα ομάδας. Το πως και το γιατί η Ομοσπονδία της Νορβηγίας έχει αυτή την πρόνοια είναι μια άλλη συζήτηση. Η ουσία όμως ήταν πως η αίτηση για δημιουργία της Fremad δεν έγινε αποδεκτή καθώς χρειαζόταν ένα ακόμη όνομα.

Πηγή έμπνευσης η Ανόρθωση
Έτσι οι Νορβηγοί έπρεπε άμεσα να βρουν ακόμη ένα όνομα. Την ίδια εποχή η Ανόρθωση είχε εκπλήξει την Ευρώπη με την παρουσία της στο Champions League. Είχε τοποθετήσει ουσιαστικά το Κυπριακό ποδόσφαιρο στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Δυο ισοπαλίες με την Βέρντερ Βρέμης, μια ισοπαλία με την μεγάλη Ίντερ, και η νίκη επί του Παναθηναϊκού έκαναν γνωστή την Ανόρθωση σε όλη την Ευρώπη. Έτσι οι Νορβηγοί, αφού θαύμασαν το επίτευγμα της Ανόρθωσης, και αφού έμαθαν κάποια πράγματα για την ιστορία της ομάδας, πρόσθεσαν στο όνομα της ομάδας και το Famagusta.

Η Ομοσπονδία της Νορβηγίας αποδέχτηκε το όνομα Fermad Famagusta και έτσι στις 11 Σεπτεμβρίου 2008, ιδρύθηκε και επίσημα η Νορβηγική ομάδα με ονομασία εμπνευσμένη και απ’ την Ανόρθωση. Για την ιστορία η ομάδα ξεκίνησε απ’ την 9η στη σειρά κατηγορία της Νορβηγίας. Μέχρι σήμερα έχει κάνει άλματα προόδου και πλέον βρίσκεται 5η στη σειρά κατηγορία με την ονομασία 4th Division. Αυτή είναι και η τελευταία μη Εθνική κατηγορία της Νορβηγίας. Στόχος για φέτος είναι η άνοδος και οι οπαδοί της Ανόρθωσης θα ήθελαν μια μέρα να δουν την ομάδα αυτή να πρωταγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας και γιατί όχι να βρεθούν αντίπαλοι σε μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο