Για το πέρασμά του από την Κύπρο: ''Δεν ήταν θετική επειδή...''

Ο Ντανιέλ Καρίσο μίλησε σε ξένο ΜΜΕ και αναφέρθηκε και στην περίοδο την οποία αγωνιζόταν στην ΑΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καρίσο έμεινε για ένα εξάμηνο στη Λεμεσό (το 2008) και πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις αναφορές του στη συνέντευξη.

Αναλυτικά:

- Για το τι ένιωσε όταν θα ερχόταν στην Κύπρο:

“Φοβούμουν επειδή δεν είχα ιδέα τι θα συναντούσα στην Κύπρο, πως θα ήταν στην πραγματικότητα αλλά ήταν μια περιπέτεια, μια εμπειρία”.

- Για την πρώτη εντύπωση:

“Ήμουν 18,19 χρονών και η πρώτη εντύπωση ήταν καλή επειδή ήταν ένα παραδεισένιο νησί, τουριστικό. Αλλά όσο αφορά το ποδόσφαιρο η εντύπωση μου δεν ήταν θετική επειδή δεν είχαμε τις συνθήκες που έχουμε εδώ στην Πορτογαλία, ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο μεγάλος, οι παίκτες δεν έχουν την ποιότητα των Πορτογάλων παικτών ή ακόμη και των ξένων που έρχονται εδώ. Με βοήθησε όμως να μάθω, να ωριμάσω”.

- Για το αν ήταν μόνος εκεί:

“Ήμουν μόνος εκεί. Τότε είχα μια κοπέλα που ήταν μαζί μου κάποτε αλλά ήμουν μόνος για μεγάλο διάστημα. Μπόρεσα να βελτιώσω τα Αγγλικά μου, να μεγαλώσω και να ωριμάσω τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος”.

- Τι έπρεπε να συνηθίσεις περισσότερο;

“Το φαγητό πιθανότατα. Έπρεπε να μαγειρεύω στο σπίτι επειδή το φαγητό στα εστιατόρια δεν ήταν στα φόρτε της χώρας. Τα πάντα είχαν να να κάνουν με αρνί και η μυρωδιά με αρρωστούσε. Σπίτι έκανα περισσότερο υγιεινά φαγητά”.

- Για τον Μαριάνο Μπαρέτο και αν τον είχε ως προπονητή όσο έμεινε στην ΑΕΛ:

“Όχι. Ήταν ακόμη μια πρόκληση για μένα επειδή ο κύριος Μπαρέτο μετά από 4 παιχνίδια απολύθηκε και ήρθε ένας Κύπριος προπονητής. Όταν ο νέος προπονητής ήρθε και τότε είχαμε παιχνίδι με την Εθνική Κ20 και μου είπε: “Μπορείς να πας στην ομάδα έχουμε παιχνίδι αλλά δεν θα σε χρησιμοποιήσω”. Αμέσως φοβήθηκα λίγο αν θα με άφηνε να πάω στην Εθνική ομάδα και δεν με χρησιμοποιούσε μετά… Αλλά όταν επέστρεψα από το τουρνουά με την Εθνική ομάδα, θυμάμαι ότι είχαμε ένα φιλικό παιχνίδι και με έβαλε να παίξω. Το παιχνίδι πήγε πολύ καλά για εμένα και από τότε έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος”.

- Για το αν ήθελε να μείνει στην Κύπρο:

“Όχι. Η σκέψη μου από την μέρα που ήρθα ήταν να παίξω όσο περισσότερο γίνεται και να επιστρέψω στην Σπόρτινγκ”.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο