Ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο!

Ο Ζοζέ Μαρία Μάριν, πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF), τιμωρήθηκε από τη FIFA με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα και πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων για δωροδοκίες, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο Μάριν εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού καταδικάστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς που σχετίζεται με το σκάνδαλο δωροδοκίας στη FIFA. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έρευνα της FIFA για τον Μάριν συνδέθηκε με τη σύναψη συμβολαίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα μάρκετινγκ στις διοργανώσεις των CONMEBOL, CBF και CONCACAF για το διάστημα 2012-2015.

«Στην απόφασή του, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο κ. Μάριν παραβίασε το άρθρο 27 (περί δωροδοκίας) του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA και ως εκ τούτου του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό απ' όλες τις δραστηριότητες του ποδοσφαίρου (διοικητικές, αθλητικές ή οποιεσδήποτε άλλες) τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» ανακοίνωσε η FIFA.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο