11η Σεπτεμβρίου, όταν η μπάλα... δεν σταμάτησε τη μέρα που άλλαξε ο κόσμος

Πριν από 17 χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Αεροπειρατές κατέλαβαν τέσσερα επιβατηγά αεροσκάφη και κατάφεραν να συντρίψουν τρία από αυτά σε επιβλητικά κτίρια, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων, τον τραυματισμό 6.000 ατόμων.

Κι όμως το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε -ούτε- εκείνη την ημέρα. Το βράδυ, σε όλη την Ευρώπη, ήταν προγραμματισμένη η εναρκτήρια αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League 2001/02. Αρχικά η UEFA σκέφτηκε την αναβολή τους, αλλά αργότερα για λόγους δημόσιας τάξης αποφασίστηκε ότι τα ματς θα έπρεπε να γίνουν κανονικά.

Αντιμέτωπες με την απειλή μηδενισμού για όσες ομάδες δεν εμφανίζονταν, όλες οι συναντήσεις διεξήχθησαν κανονικά, αν και παντού υπήρχε σουρεαλιστική ατμόσφαιρα. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του τότε προπονητή της Ρόμα, Φάμπιο Καπέλο, που αντιμετώπιζε την Ρεάλ Μαδρίτης: «Ήμασταν όλοι πεπεισμένοι ότι δεν παίζαμε, έπρεπε να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούσε να είναι μία αθλητική γιορτή».

Από: amna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο