Χωρίς κόσμο στην Ευρώπη οι ομάδες μας!

Δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα για τις ευρωπαικές μας ομάδες, αφού με σημερινή της ανακοίνωση η ΟΥΕΦΑ γνωστοποίησε την απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής όπως όλα τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια των διοργανώσεων the 2019/20 UEFA Champions League, 2019/20 UEFA Europa League, 2019/20 UEFA Women’s Champions League και 2019/20 UEFA Youth League θα λάβουν χώρα χωρίς κόσμο στις κερκίδες.

Αυτό θα ισχύει και για όλους τους μονούς αγώνες που θα λάβουν χώρα στα προκριματικά του 2020/21 UEFA Champions League και 2020/21 UEFA Europa League. Σίγουρα μία αρνητική εξέλιξη για τις κυπριακές ομάδες, που όχι μόνο δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά θα έχουν και σημαντικές απώλειες εσόδων.

Η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ:

"Στις 17 Ιουνίου 2020, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση για το αν οι επερχόμενοι αγώνες της UEFA θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν υποστηρικτές ή θα έπρεπε να διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες, προκειμένου να παρακολουθήση την εξέλιξη της κατάστασης και τα μέτρα που έλαβε τοπικές αρχές για μαζικές συγκεντρώσεις και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις. 

Λήθησαν υπόψη διάφορα στοιχεία και για προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες καθώς και του κοινού γενικότερα. 

Κατά συνέπεια, υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θεώρησε συνετό να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αγώνες της UEFA θα πρέπει να διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες μέχρι νεοτέρας. Αυτή η απόφαση λήφθηκε σε συμφωνία με τις εθνικές ενώσεις και αρχές του 2019/20 UEFA Champions League, 2019/20 UEFA Europa League και 2019/20 UEFA Women’s Champions League, οκτώ τελικούς τουρνουά που διοργανώνουν την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Αυτός ο περιορισμός θα ισχύει επίσης για τους υπόλοιπους αγώνες στο Πρωτάθλημα Νεολαίας UEFA 2019/20. 

Σε κάθε περίπτωση αυτή η απόφαση θα ισχυεί και για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League της σεζόν 2020/21 για όλους αυτούς τους αγώνες που θα είναι μονοί.

Η UEFA θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και θα παρέχει συμβουλές για την πλήρη ή μερική άρση των περιορισμών την κατάλληλη στιγμή".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο