Έτσι πάει Αρμενία και έτσι επιστρέφει η Ομόνοια

Η Ομόνοια θα ταξιδέψει στην Αρμενία για να αντιμετωπίσει στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την Αραράτ. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την αποστολή των πρασίνων, η οποία θα επιστρέψει από μια χώρα που εντάχθηκε από το Υπουργείο Υγείας στην κατηγορία Γ’ (υψηλού κινδύνου) και υποχρεώνει τους ταξιδιώτες σε καραντίνα 14 ημερών. Πιθανότατα το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι Κατηγορίες για τον κορονοϊό δεν αφορούν τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καραντίνα.

Υπάρχει όμως, σοβαρή και ξεκάθαρη εξήγηση. Η UEFA έχει πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, το οποίο θα εφαρμοστεί από όλες τις ομάδες σε όλες τις χώρες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των μελών όλων των ομάδων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, υποχρεώνει τις ομάδες να ταξιδέψουν με τα απολύτως απαραίτητα μέλη (παίκτες, προπονητές, υποστηρικτική ομάδα) και προτρέπει αν είναι δυνατό να μην συνοδεύονται από μέλη της διοίκησης. Τόσο πριν όσο και μετά θα υποβληθούν σε τεστ.  

Επίσης, είναι υποχρεωτική η ναυλωμένη πτήση προκειμένου να μην μπουν σε καραντίνα.

Επιπρόσθετα, στη χώρα που θα αγωνιστούν θα κάνουν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις. Γήπεδο για προπόνηση και αγώνα και ακολούθως στο ξενοδοχείο.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Αραράτ έκανε ειδική διευθέτηση με την κυβέρνηση της Αρμενίας για να γίνει ο αγώνας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο