Η UEFA σκέφτεται τη διεξαγωγή του Champions League τα Σαββατοκύριακα!

Έτοιμη για μια νέα καινοτομία που θα αλλάξει τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι η UEFA, καθώς υπάρχουν σκέψεις να διεξάγονται οι αγώνες του Champions League Σαββατοκύριακα και τα εθνικά πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Η UΕFA είναι έτοιμη να κάνει μεγάλες αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ιδέα της ευρωπαϊκής Super League, με ένα νέο Champions League. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εργάζεται προκειμένου να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή στρατηγική, για να σταματήσει τη δημιουργία της νέας διοργάνωσης, που απειλεί να υποβαθμίσει τα δικά της τουρνουά.

Μία από τις ιδέες που εξετάζονται, είναι η διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας τις ημέρες στην μέση της εβδομάδας για τα εθνικά πρωταθλήματα, όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα As.

Ήδη οι ευρωπαϊκές λίγκες, έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο που θέτει τα όρια διαπραγμάτευσης με την UEFA για τις διοργανώσεις και το ημερολόγιο από το 2021 μέχρι το 2024. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν και το εγχείρημα είναι σε αρχικό στάδιο, όμως είναι κάτι που αρέσει τόσο στους κορυφαίους συλλόγους αλλά και στις ομοσπονδίες των χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο σημεία στα οποία δίνουν μεγάλη σημασία οι ευρωπαϊκές λίγκες. Να μην γίνει δεκτή καμία απόκλιση από το Σαββατοκύριακο και να μην γίνει αύξηση του χάσματος μεταξύ των εσόδων που προέρχονται από το Champions League και το Europa League. Απαιτήσεις που η UEFA φαίνεται πρόθυμη να κάνει αποδεκτές.

Για να ευχαριστήσει τους κορυφαίους συλλόγους, η UEFA θα μπορούσε να επανεξετάσει τα έσοδα για το Champions League ακόμη περισσότερο προς τα πάνω, μετά την μεταρρύθμιση που εισήγαγε κατά την τρέχουσα περίοδο, με μεγαλύτερη προσοχή στις ιστορικές ομάδες με την εισαγωγή της ιστορικής κατάταξης ως παράγοντα διανομής των πριμ.

Από: to10.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο