Ο Ρουμενίνγκε πήρε τη θέση του Ανιέλι και συντάσεται με την UEFA

O πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Αντρέα Ανιέλι στο ρόλο που κατείχε στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αποχωρεί ύστερα από τη θέση που πήραν οι "μπιανκονέρι" στη European Super League και ο άλλοτε σύμμαχός του θα τον διαδεχθεί, όπως αποκάλυψαν διεθνή ΜΜΕ.

Ο Ρουμενίγκε υπήρξε ο πρόεδρος της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) από τη σύστασή της το 2008, μέχρι να τον διαδεχθεί ο Ανιέλι το 2017, έχοντας συμπλεύσει σε όλες τις διαμάχες που υπήρξαν με την UEFA και τη FIFA. Πλέον, τον αντικαθιστά κάτω από μία εντελώς διαφορετική συνθήκη, αφού αποδεικνύεται ότι οι ιδέες τους για το ποδόσφαιρο είναι αντίρροπες.

Με την τοποθέτηση Ρουμενίγκε σε αυτό το κομβικό πόστο μοιάζει αναπόφευκτο η Μπάγερν να συντάσσεται με την UEFA και τη συμμετοχή της στο Champions League, όπως είχε προϊδεάσει ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε. Η Μπορούσια είχε τοποθετηθεί επίσημα υπέρ της UEFA, με τον Βάτσκε να δηλώνει ότι στις συζητήσεις με την Μπάγερν υπήρχε "100% ταύτιση απόψεων". Οι Βαυαροί δεν εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση, ωστόσο με αυτήν την κίνηση μοιάζει πιθανό ότι προς το παρόν στηρίζουν την UEFA.

Η θητεία του Ρουμενίγκε ως επικεφαλής της Μπάγερν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 (θα είχε ολοκληρωθεί ήδη, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε την αλλαγή σκυτάλης), με τον Όλιβερ Καν να τον διαδέχεται στον προεδρικό θώκο. Ακόμα και όταν δεν θα έχει διοικητική σχέση με την Μπάγερν, μοιάζει δύσκολο ο Γερμανός θρύλος του συλλόγου να μην εκφράζει τις απόψεις της ομάδας στην UEFA και η Μπάγερν υπό τον Καν να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, επιλέγοντας το "μέτωπο" της European Super League.

Πηγή: Sport24

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο