Αμετανόητη η Μπαρσελόνα: «Ενδεχόμενη άρνηση θα ήταν ιστορικό λάθος»

Ακόμη και τώρα που οι περισσότερες ομάδες έχουν αποχωρήσει από την European Super League, μετά την οργή των οπαδών, η Μπαρτσελόνα παραμένει αμετακίνητη, καθώς με ανακοίνωσή της λέει πως θα ήταν ιστορικό λάθος αν δεν συμμετείχε.

Μπορεί η Super League τελικά να μην προχώρησε, ωστόσο η Μπάρτσελόνα υπερασπίζεται την επιλογή της να την συν-δημιουργήσει μαζί με άλλες 11 ομάδες, καθώς με επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει πως θα ήταν ιστορικό λάθος εάν δεν συμμετείχε.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ειδικά βάσει των τωρινών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητο να προβούμε σε δομικές αλλαγές που στοχεύουν στην εγγύηση της οικονομικής βιωσιμότητας και αξιοπιστίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, βελτιώνοντας το θέαμα που προσφέρεται στους οπαδούς και αυξάνοντας την κοινωνική βάση στην οποία στηρίζεται το ποδόσφαιρο.

«Με αυτούς τους όρους, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε ως επείγον ζήτημα να γίνει μέλος, ως ιδρυτικό κλαμπ, της Super League, μιας διοργάνωσης που η ουσία της είναι να αυξήσει την ποιότητα και την ελκυστικότητα του θεάματος, ενώ ταυτόχρονα ως αδιαπραγμάτευτη αρχή της ομάδας, να αναζητήσει νέες φόρμουλες για την αλληλεγγύη προς ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Η απόφαση πάρθηκε με την πεποίθηση ότι μια ενδεχόμενη άρνηση να γίνουμε μέρος σε αυτό το εγχείρημα ως ιδρυτικό μέλος θα ήταν ιστορικό λάθος. Ως σύλλογος παγκόσμιας εμβέλειας και απήχησης, υπερασπιζόμαστε την ηγετική στάση του συλλόγου, που είναι ουσιώδες μέρος της ταυτότητας και του αθλητικού, κοινωνικού πνεύματος του συλλόγου»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο