Το "κόλπο" του Αλέγκρι (Ανάλυση)

Πως ξεγέλασε τον Σιμεόνε ο προπονητής της Γιουβέντους

Στον αγώνα Γιουβέντους - Ατλέτικο Μαδρίτης είδαμε την ανατροπή του σκορ 1ου αγώνα που είχαν οι Ισπανοί με χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Για να έρθει όμως αυτό το αποτέλεσμα 3-0 να ανατρέψει το 2-0 της Ατλέτικο, προηγήθηκε ένα τρικ που έκανε ο Αλέγκρι με το οποίο ξεγέλεσε με κάποιο τρόπο την αντίπαλη ομάδα.

Ο προπονητής της Γιουβέντους δήλωσε πριν το παιχνίδι το σύστημα 4-3-3 χωρίς να παίξει σχεδόν καθόλου στην διάρκεια του αγώνα. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στον χώρο των προπονητών αλλά οι κινήσεις του Αλέγκρι ήταν αξιοσημείωτες. Με το που άρχισε ο αγώνας και πήρε την κατοχή μπάλας έδειξε τις προθέσεις του και τον επιθετικό του προσανατολισμό.

Καταρχήν, οι δύο ακραίοι μπακ μετατράπηκαν σε Full Backs έχοντας την ευθύνη ολόκληρης της πλευράς τους, οι  2 ακραίοι επιθετικοί έκλειναν μέσα ενώ ο επιθετικός χαφ Εμρέ Τσαν οπισθοχωρούσε σε ρόλο 3ου κεντρικού αμυντικού στην φάση της ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα έμοιαζε με 3-2-5 όπως θα δούμε και ποιό κάτω στην 1η φωtογραφία.

Στην 2η φώτο βλέπουμε το σχήμα της ομάδας στην φάση επίθεσης με τον ρόλο κλειδί του Εμρέ Τσαν, τους δύο Full Backs και τους δύο μέσους Pjanic και Matuidi να έχουν την ευθύνη στο κέντρο. Επίσης ο Ρονάλντο άλλαζε συνεχώς πλευρά και συνεργαζόταν άψοχα με τους Full Backs καλύπτοντας την θέση τους μέχρι να ανέβουν και στην συνέχεια να κλείνει προς τα μέσα.

Με όλα αυτά τα στοιχεία, η Γιουβέντους έπαιζε ένα σύστημα που γυρόφερνε περισσότερο το 3-4-3 αντί το 4-3-3 που στην φάση επίθεσης έμοιαζε με 3-2-5 ή 2-3-5 (όταν ανέβαινε ο Εμρέ Τσαν) στην προσπάθεια του Αλέγκρι να γεμίσει η επιθετική γραμμή. 

Όλες μας οι αναλύσεις γίνονται στην πλατφόρμα του Wyscout που μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε τα παιχνίδια και να σχεδιάζουμε στις φάσεις διάφορες αναλύσεις.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο