Ο Άγιαξ που θέλουν να βλέπουν όλοι (Ανάλυση)

Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο είναι εδώ

Ο Άγιαξ συνεχίζει να κάνει θαύματα στο Champions League παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλουν όλοι να βλέπουν. Ο τρόπος που παίζει ο Άγιαξ τραβάει την προσοχή κάθε ποδοσφαιρόφιλου και είναι η χαρά κάθε αναλυτή ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο. Θα δούμε πιο κάτω διάφορες αναλύσεις σε εικόνες που επεξεργαστήκαμε στην πλατφόρμα του Wyscout από τα πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας στο Champions League.

Γενικά ο Άγιαξ παίζει με σύστημα 4-2-3-1 αλλά στην φάση επίθεσης φορτώνει το αντίπαλο μισό με πολλούς παίκτες παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο με πολλές πάσες και ψηλές εντάσεις. Ο Van De Beek που παίζει σαν επιθετικό χαφ είναι ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων της ομάδας με την συνεχή κίνηση του και παίζοντας σαν 2ος επιθετικός μέσα στην περιοχή μαζί με τον κεντρικό επιθετικό.

Βλέπουμε πάνω τον σκόρερ Van De Beek (Επιθετικό Χαφ) να ζητά μπάλα μέσα στην περιοχή της Tottenham λίγο πριν το γκολ.

 

Επίσης στην ίδια φάση βλέπουμε πάνω τους παίκτες με τα ονόματα τους και την τοποθέτηση τους λίγο πριν τον γκολ.

 

Εδώ βλέπουμε την ασίστ μέσα στην καρδιά της περιοχής όπου οι παίκτες του Ajax ήταν σε κατάσταση 3 εναντίων 5 της Tottenham.

 

Πάνω βλέπουμε την διάταξη της ομάδας από το παιχνίδι με την Juventus λίγο πριν την ανατροπή του σκορ που έφερε την πρόκριση.

 

Πάνω βλέπουμε πάλι τους παίκτες του Ajax απέναντι στην Juventus στο 1ο παιχνίδι και τον Van De Beek πάλι σε επιθετικό ρόλο.

 

Τέλος, πάλι από τις αναμετρήσεις με την Juventus, βλέπουμε πως "ξεκλειδώνει"  η αντίπαλη άμυνα με μια πάσα σε ελεύθερο παίκτη.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο