Ο Μπαρτομέου τάσσεται υπέρ του νέου Champions League

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Champions League από το 2024 και έπειτα ενώ τόνισε ότι θα ήταν καλό τρία ματς της Primera Division να διεξάγονται στο εξωτερικό.

Όπως είναι γνωστό οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι σε συνεργασία με την UEFA σχεδιάζουν ένα διαφορετικό Champions League από το 2024 και έπειτα, κάτι το οποίο ωστόσο βρίσκει αντίθετες τις ευρωπαϊκές λίγκες.

Ο πρόεδρος της ECA και ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι έχει δώσει ήδη κάποια στοιχεία, υπογραμμίζοντας πως οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα είναι προς όφελος του Champions League, κάτι το οποίο υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του στον Guardian και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

«Το Champions League είναι το γάλα. Γιατί θα το αλλάξουμε; Για να γίνει καλύτερο. Βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον. Οι οπαδοί ζητούν περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και από το 2024 και έπειτα το νέο φορμάτ θα το επιτρέπει. Φέτος ήταν η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε εδώ στη Βαρκελώνη. Και για τη Λίβερπουλ ήταν η πρώτη φορά από το 2006. Δεν μπορούμε να παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια, αλλά όχι κόντρα στη Λίβερπουλ και στη Γιουνάιτεντ. Αλλά δεν μιλάμε για μια κλειστή λίγκα ή για μια Super League. Είναι μια εξέλιξη περισσότερο ελκυστική, όχι μια επανάσταση», ανέφερε.

Επίσης ο Μπαρτομέου υποστήριξε ότι τον βρίσκει σύμφωνο το ενδεχόμενο τρία ματς της Primera Division να λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο εκτός Ισπανίας.

«Θα ήθελα να υπάρχουν τρία παιχνίδια στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Ένα στις ΗΠΑ, ένα στη Μέση Ανατολή και ένα στην Ασία. Εκεί μας βλέπουν στην τηλεόραση και είναι ένας τρόπος να προσεγγίσεις αυτούς τους οπαδούς», σχολίασε.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο