Η ταχύτητα της Liverpool μπροστά (Ανάλυση)

Πως δένει η ταχύτητα στην επίθεση με την τακτική

Η αξία του Κλοπ σαν προπονητής δεν αλλάζει ότι και να λέμε στις αναλύσεις των παιχνιδιών της Λίβερπουλ για να ξεκαθαρίζουμε. Εξάλλου το είχε πει και ο προπονητής της Τότεναμ ότι οι τακτικές πήγαν περίπατο με το γκολ της Λίβερπουλ με το ξεκίνημα του τελικού. Αμέσως άλλαξαν όλα τα σχέδια και των δύο προπονητών και έπρεπε να παίξουν αντίθετα σε σχέση με το πως περιμέναμε να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Εμείς θα δούμε πως ο Κλοπ προσπάθησε μετά που προηγήθηκε στο σκορ, να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μανέ και Σαλάχ στην επίθεση. Θα δούμε πιο κάτω αρχικά στην 1η εικόνα την διάταξη της ομάδας σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Φιρμίνο να βρίσκεται πιο πίσω από τους άλλους δύο της επιθετικής γραμμής της Λίβερπουλ. Μανέ και Σαλάχ φαίνεται να βρίσκονται ακριβώς στην αμυντική γραμμή της Τότεναμ έτοιμοι να τρέξουν.

Στην 2η εικόνα βλέπουμε την μακρινή μπαλιά που βγάζει από την άμυνα ο Βαν Ντάικ προς την πλευρά του Μανέ που προσπαθεί με την ταχύτητα του να σπάσει την αμυντική γραμμή και να φύγει στον χώρο. Από την άλλη πλευρά ο Σαλάχ σε ετοιμότητα να φύγει ταχύτατα μπροστά να δώσει βοήθεια στην επίθεση στον συμπαίκτη του.

Με αυτόν τον τρόπο η Λίβερπουλ προσπάθησε να σπάσει την πίεση που ασκούσε η Τότεναμ στην ανάπτυξη της ομάδας και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών της ώστε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Μια τακτική που χρησιμοποιάς συνήθως όταν σε πιέζει ψηλά ο αντίπαλος αλλά και όταν είσαι μπροστά στο σκορ και ψάχνεις απλά το 2ο γκολ.

Όλες μας οι αναλύσεις γίνονται στην πλατφόρμα του Wyscout.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο