Έκανε αυτά που δεν έκανε ο Τραμετσάνι

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε πρώτα απ’ όλα όσα δεν έκανε στον πρώτο αγώνα με την Καραμπάχ. Παρατάχθηκε με σωστό πλάνο, με κοντινές γραμμές, με διάθεση και αποτελεσματικότητα. Ακόμα και αυτά δεν αρκούσαν για να πάρει μια από τις σπουδαιότερες προκρίσεις στην ιστορία του. Έπρεπε να πετύχει και κάτι ακόμα, σαφώς πιο δύσκολο. Να κάνει την υπέρβαση. Και την έκανε με την υπογραφή του Τόμας Ντολ.

Ο Γερμανός διάβασε άριστα τους Αζέρους. Σε λίγες ημέρες έμαθε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, τους μπλόκαρε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και φυσικά τους αιφνιδίασε. Με το σύστημα και με νέο πρόσωπο, τον Μπέζιακ. Οι γηπεδούχοι περίμεναν πιο επιθετικό τον ΑΠΟΕΛ και έμειναν εκτεθειμένοι, όπως και ο Πάολό Τραμετσάνι στον πρώτο αγώνα που έφερε την ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση.

Οι γαλαζοκίτρινοι σαφώς και δεν έθελξαν με την απόδοση τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρουσιαστούν τόσο διαφοροποιημένοι, με δεδομένο ότι χτίστηκαν με το σχεδόν καταστροφικό –για την ομάδα- 3-5-2.

Με τέσσερις στην άμυνα και με τρεις σημαντικές απουσίες, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε την υπέρβαση. Έδειξε στον επαναληπτικό ότι ήταν η καλύτερη ομάδα και αδικήθηκε από τον τέως προπονητή της που ήξερε τα δυνατά σημεία της Καραμπάχ και δεν εκτέλεσε αποτελεσματικό πλάνο.

Η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ γέμισε τα ταμεία της εταιρείας και επέστρεψε την περηφάνια στους οπαδούς που η αλήθεια το πίστεψαν, το έδειξαν και δικαιώθηκαν.

Περισσότερο, όμως, δικαιώθηκε η διοίκηση που διόρθωσε έστω και αργοπορημένα το λάθος της.   

Tην πορεία των κυπριακών ομάδων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές οργανώσεις στηρίζει η Cablenet

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο