Ανακοίνωση ΠΑΟΚ για τα απαράδεκτα σχόλια Ολλανδού δημοσιογράφου

O Sierd de Vos που ανέλαβε τη μετάδοση για την ολλανδική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα Άγιαξ-ΠΑΟΚ, με την κάμερα να εστιάζει στους φίλους του Δικεφάλου με αρκετούς ημίγυμνους Έλληνες οπαδούς σχολίασε: «Η ελληνική οικονομία πάει τόσο άσχημα και γι' αυτό κάποιοι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν».

Ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή του απάιτησε από τους υπεύθυνους του καναλιού να εξετάσουν το περιστατικό, ενώ κάλεσε την UEFA να κάνει μια αποτίμηση της χθεσινής ντροπιαστικής -όπως αναφέρουν- βραδιάς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μερικά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Δε θα σταθούμε στα λάθη του διαιτητή που εν πολλοίς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε την τιμωρία του δεδομένη και επιβεβλημένη.

Πέρα και πάνω, όμως, από τα λάθη που καθορίζουν το αποτέλεσμα, θεωρούμε απαράδεκτο το ποδόσφαιρο να γίνεται αφορμή για ρατσιστικά σχόλια κάθε είδους.

Τα απαράδεκτα σχόλια του δημοσιογράφου του καναλιού Ziggo (μεγάλου χορηγού του Άγιαξ), Sierd de Vos, εναντίον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο στις παρυφές του ποδοσφαίρου.

Μια - καθυστερημένη έστω - επανόρθωση είναι το λιγότερο που πρέπει να απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του καναλιού και μια συνολική αποτίμηση της χθεσινής ντροπιαστικής βραδιάς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να απαιτηθεί από την UEFA".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο