Η αλλαγή του πλάνου από τον Ντολ (Ανάλυση)

Όταν βλέπεις το πρόβλημα και αλλάζεις τα αυτονόητα

Ο Τόμας Ντολ κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό με την Qarabag και να κλέψει την πρόκριση κάνοντας απλά τα αυτονόητα, να αλλάξει το πλάνο της ομάδας που βασιζόταν στο σύστημα 3-5-2 επί εποχής Τραμεζάνι. 

Αυτό που έκανε ο Γερμανός ήταν να αλλάξει το σύστημα παίζοντας με 4 αμυντικούς πίσω και σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού όλες οι παραλλαγές του πλάνου του είχαν σαν βάση την ίδια τετράδα στην αμυντική γραμμή. Ξεκίνησε το παιχνίδι με το 4-3-3 με λίγο πιο προωθημένο τον Pavlovıc μπροστά από De Vıncenti και Matic. Μετά το 0-1 γύρισε σε 4-4-2 με τον Matic να οπισθοχωρεί, ενώ μετά και το 0-2 έπαιζε με 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Hallenious αφού είχε βγει από το παιχνίδι και ο Pavlovic.

Οι αλλαγές που έκανε μέσα στο παιχνίδι ήταν κινήσεις τακτικής όπως η αλλαγή πλευράς στoν Tamari ενώ η είσοδος του Lucas Souza στην θέση του Pavlovic μετά το 0-2 έδωσε σταθερότητα και ασφάλεια στην μεσαία γραμμή για να κρατήσει το σκορ πρόκρισης. Γενικά μόνο η τετράδα πίσω έμεινε αναλλοίωτη στην διάρκεια του παιχνιδιού κάτι που ήταν καθοριστικό για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Πιο κάτω θα δείτε σε εικόνες που επεξεργαστήκαμε στο Wyscout, το αρχικό σχήμα σε διάταξη 4-3-3, πιο κάτω να φαίνονται η τετράδα πίσω με τον Γκέντζογλου μπροστά τους σαν αμυντικό χαφ και γενικά την σταθερότητα της αμυντικής γραμμής που έδωσε η αλλαγή του πλάνου μετά το 3-5-2.

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο