ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ: Εδώ κέρδισαν εύκολα οι Ολλανδοί (pics)

Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ, κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα, όμως, έμεινε στο 0-0 και οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν περιορισμένες.

Οι ποδοσφαιριστές του Ντολ έκαναν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη, έδωσαν πολλές μάχες και κέρδισαν τις πλείστες εξ αυτών. Τα στατιστικά του παιχνιδιού είναι ενδεικτικά για την υπερπροσπάθεια.

Ωστόσο σε έναν τομέα ο Άγιαξ κέρδισε. Στις πάσες. Και ήταν αναμενόμενο, αφού μιλάμε για μια τεχνική και γρήγορη ομάδα, με φιλοσοφία… Γιόχαν Κρόιφ.

Η Ολλανδική ομάδα έδωσε 599 πάσες, με τις 513 να είναι σωστές, ποσοστό που αγγίζει το 86%. Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη είχε 235 πάσες, οι 163 σωστές και ποσοστό 69%.

Από τον πίνακα που παρουσιάζει η UEFA, εκείνο που ξεχωρίζει σε ατομικό επίπεδο είναι η σύγκριση των δυο τερματοφυλάκων. Ο Ονανά είχε το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, με 96%. Έδωσε 26 και οι 25 ήταν σωστές. Ο Χούντελαρ είχε 100%, αλλά έδωσε μόλις τέσσερις.

Από την άλλη ο Μπέλετς έδωσε 31 πάσες και οι 16 σωστές, με ποσοστό 52%, το χαμηλότερο από όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.

Το υψηλότερο ποσοστό για τον ΑΠΟΕΛ το είχε ο Μερκής με 89%, έχοντας 18 πάσες, με τις 16 να βρίσκουν… στόχο. Ακολουθεί ο Σόουζα που έδωσε 22 πάσες και 19 σωστές (86%). Οι περισσότερες πάσες είχαν προορισμό τον Μούσα Τάμαρι, 19 στο σύνολο.

Από πλευράς Άγιαξ, δυο παίχτες είχαν τριψήφιο αριθμό. Οι Veltman και Blind, με 103 και 100 αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε ποσοστό επιτυχίας 93% (!) και ο άλλος 87%.  

Tην πορεία των κυπριακών ομάδων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές οργανώσεις στηρίζει η Cablenet.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο