Ανακοινώνεται η χώρα διεξαγωγής του Euro 2024

Γερμανία και Τουρκία μαθαίνουν την Πέμπτη στη Νιόν της Ελβετίας ποια από τις δύο θα διοργανώσει το Euro 2024.

Στα χαρτιά το φαβορί δείχνει να είναι η Γερμανία, όπου τα γήπεδα είναι έτοιμα και δεν απαιτούνται ουσιαστικές βελτιώσεις για την φιλοξενία μιας μεγάλης διοργάνωσης. Άλλωστε στην Γερμανία είχε διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Ωστόσο, στο γερμανικό στρατόπεδο παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι κι αυτό γιατί εκτιμούν πως η Τουρκία έχει τις πιθανότητές της, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι την θεωρούν μεγάλο αουτσάιντερ.

Οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει να πάρουν τη διοργάνωση τρεις φορές στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία, και γι' αυτό το λόγο υπάρχει η εικασία ότι ίσως τούς το οφείλουν. Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στη χώρα το 2024 και στην Γερμανία φοβούνται ότι αυτό ίσως ανατρέψει τα δεδομένα.

Από την άλλη, η «ασφάλεια» που μπορεί να παρέχει η Γερμανία σε συνδυασμό με τα οικονομικά δεδομένα μπορεί να πει κάποιος ότι της δίνουν το αβαντάζ, όπως και ο παράγοντας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία συχνά στην Τουρκία καταπατούνται.

Όπως και να έχει, η... αγωνία τελειώνει, καθώς κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει τη χώρα διεξαγωγής της διοργάνωσης για το 2024, η οποία θα επιστρέψει σε ένα κράτος (είτε σε Γερμανία είτε σε Τουρκία), έπειτα από αυτή του 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές χώρες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο