Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του EURO 2020

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Nations League, η UEFA  ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας των Εθνικών ομάδων ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του EURO 2020 στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

Η Κύπρος βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας από τα έξι μαζί με την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Εσθονία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία και τη Γεωργία.

Τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ελβετία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία.

2ο γκρουπ: Γερμανία, Ισλανδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία.  

3ο γκρουπ: Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρειος Ιρλανδία, Σκοτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ.

5ο γκρουπ: Σκόπια, Κόσοβο, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φαρόε.

6ο γκρουπ: Λετονία, Λίχτενσταϊν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο.

Από την κλήρωση που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου, θα σχηματιστούν δέκα όμιλοι, πέντε με έξι ομάδες και πέντε με πέντε ομάδες. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση του EURO 2020.

Τα προκριματικά του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2019.  

Θα διεξαχθούν δύο αγώνες από τις 21 μέχρι τις 26 Μαρτίου, δύο αγώνες στις 7-8 και 10-11 Ιουνίου, δύο αγώνες από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο αγώνες από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και δύο αγώνες από τις 14 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Σε σχέση με την επόμενη διοργάνωση του Nations League που θα γίνει το Φθινόπωρο του 2020, η Κύπρος θα βρίσκεται στην 4η Κατηγορία αφού μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ήταν η χειρότερη 3η ομάδα της 3ης Κατηγορίας αφού το Μαυροβούνιο, με το οποίο ισοβαθμήσαμε στην ειδική βαθμολογία, έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων κατά ένα τέρμα από τη δική μας Εθνική.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο