Οικονομική ένεση για ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια - στο περίμενε η Πάφος!

Κροατία και Ουαλία διεκδικούν απόψε (21:45) το τελευταίο εισιτήριο για την τελική φάση του Euro της Γερμανίας, το τελευταίο εισιτήριο για να συμπληρωθεί το παζλ των προκρίσεων στα τελικά του Euro 2024 από τη φάση των προκριματικών ομίλων.

Το Euro 2024 θα διεξαχθεί με 24 ομάδες και η κλήρωση των έξι ομίλων θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 2 Δεκεμβρίου. Οι δύο πρώτοι κάθε προκριματικού ομίλου προχωρούν στα τελικά και τρεις ομάδες θα βρεθούν εκεί μέσω των playoffs.

Προκρίσεις με κυπριακό... ενδιαφέρον αφού τόσο η Σλοβενία του Μπέλετς όσο και η Ουγγαρία του Λανγκ, είναι μέσα στις ομάδες που εξασφάλισαν πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024! Αν βέβαια προκριθεί απόψε και η Κροατία τότε θα έχουμε τριπλή εκπροσώπηση με κυπριακό ενδιαφέρον αφού θα κλείσει θέση και ο Ίβουσιτς της Πάφου.

ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Πάφος θα καρπωθούν ένα σημαντικό ποσό τόσο από την πορεία που είχαν μέχρι στιγμής οι Σλοβενία-Ουγγαρία και Κροατία αλλά και από την ανάλογη συνέχεια που θα έχουν στην τελική φάση. Σημαντικό ποσό και οικονομική άνεση για τις ομάδες που ναι μεν θα στερηθούν τους ποδοσφαιριστές τους για ένα διάστημα, όμως θα καρπωθούν οικονομικά.

Όλοι οι σύλλογοι θα μοιραστούν 140 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για την βοήθεια των παικτών που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024, κάτι που επιβεβαίωσε η UEFA το τον Απρίλιο του 2022.

Το συνολικό ποσό είναι στα 240 εκατ. Ευρώ σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ θα πάνε για το Nations League και την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Παγκόσμιο Κύπελλο. Το υπόλοιπο που μένει (140 εκ. ευρώ) θα μοιραστεί σε συλλόγους που απελευθέρωσαν τους παίκτες τους για το EURO 2024.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, η αποζημίωση ανήλθε στα 130 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 697 σύλλογοι έλαβαν μερίδιο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο