Βουλγαρία: Συνελήφθησαν έξι ρατσιστές

Αντιμέτωποι με την αστυνομία της Βουλγαρίας βρίσκονται 6 από τους οπαδούς που ήταν υπεύθυνοι για το ρατιστσικο παραλήρημα στο ματς της Βουλγαρίας κόντρα στην Αγγλία.

Το ματς της Βουλγαρία κόντρα στην Αγγλία αμαυρώθηκε από έντονα ρατσιστικά ξεσπάσματα μερίδας των φιλάθλων κατά των ποδοσφαιριστών της Αγγλίας.

Το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλη δημοσιότητα και κάπως έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες εντοπισμού και σύλληψης των υπαίτιων. Ήδη 6 άτομα βρίσκονται στα χέρια της βουλγαρικής Αστυνομίας, ενώ έπονται και άλλες συλλήψεις.

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, παρενέβη προσωπικά ώστε να παραιτηθεί από το πόστο του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαήλοφ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να στείλει το μήνυμα μέσω social media:

«Είναι απαράδεκτο να συσχετίζεται η Βουλγαρία, η οποία είναι μια από τις πιο ανεκτικές χώρες στον κόσμο – και οι άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών ζουν μαζί ειρηνικά – με ρατσισμό και ξενοφοβία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Υπουργείο Εσωτερικών που ενημέρωσε σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας για τους υπόλοιπους δράστες: «Βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, με σκοπό να εντοπίσει τους ανθρώπους που συμπεριφέρθηκαν ανάρμοστα κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας και της Αγγλίας».

Η επίσημη απάντηση από την Αστυνομία ήρθε από τα χείλη του διευθυντή της αστυνομικής υπηρεσίας της Σόφιας, Γκιόργκι Χατζίεφ: «Έξι άτομα έχουν κρατηθεί μέχρι στιγμής και ψάχνουμε για άλλα τρία, καθώς συλλέξαμε στοιχεία για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια».

Τέλος δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί σχετικά ο προπονητής της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ. Αρχικά μετά τη λήξη του ματς μπορεί να θέλησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις λέγοντας πως… δεν άκουσε τα ρατσιστικά συνθήματα μέσα στο γήπεδο. Στη συνέχεια όμως και κατόπιν των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, ζήτησε συγνώμη και ανασκεύασε κακήν κακώς με την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω κατηγορηματικά κάθε πράξη ρατσισμού, πρόκειται για μια μορφή προκατάληψης που προέρχεται από το παρελθόν και πρέπει να εξαλειφθεί. Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά χθες το βράδυ, με το ρόλο μου ως προπονητής της Βουλγαρίας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους παίκτες της Αγγλίας και όλους όσους προσβλήθηκαν».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο