Τέλος μετά το ρατσιστικό επεισόδιο!

Ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ αποτελεί παρελθόν από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Βουλγαρίας τέσσερις ημέρες μετά τη ρατσιστική λεκτική επίθεση των συμπατριωτών του στους παίκτες της Αγγλίας και τις δηλώσεις του ότι δεν... άκουσε τίποτα.

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα θλιβερά γεγονότα στη Σόφια κατά το ματς των εθνικών Βουλγαρίας και Αγγλίας με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση των γειτόνων στους παίκτες των τριών λιονταριών.

Το ρατσιστικό παραλήρημα κατά Άγγλων παικτών εξόργισε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ο οποίος ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοβ, κάτι που έγινε πράξη λίγες ώρες αργότερα.

Η UEFA, όπως ήταν αναμενόμενο, κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ρίψη αντικειμένων, αλλά και παρενόχληση του αγγλικού εθνικού ύμνου.

Παρελθόν από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Βουλγαρίας αποτελεί ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ. Ο 53χρονος τεχνικός αρχικά τους έβγαλε όλους τρελούς για τα ρατσιστικά συνθήματα με τις δηλώσεις του:

"Προσωπικά δεν άκουσα τα συνθήματα. Είδα τον διαιτητή να σταματάει τον αγώνα αλλά θα πρέπει επίσης να πω ότι άσχημη συμπεριφορά δεν είχαν μόνο οι Βούλγαροι οπαδοί αλλά και οι Άγγλοι, οι οποίοι σφύριζαν και φώναζαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνοι της Βουλγαρίας".

Στη συνέχεια προσπάθησε να τα "μπαλώσει" και ζήτησε συγγνώμη από τους Άγγλους: "Καταδικάζω κατηγορηματικά κάθε μορφή ρατσισμού και οφείλω να απολογηθώ στους Άγγλους διεθνείς. Υπάρχει μία προκατάληψη που προέρχεται από το παρελθόν και πρέπει να εξαλειφθεί για πάντα. Εγώ ως προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, ζητώ συγγνώμη από τους Άγγλους ποδοσφαιριστές και σε όλους όσοι αισθάνθηκαν άσχημα.".

Η Βουλγαρία είναι ουραγός του ομίλου με τρεις βαθμούς σε επτά ματς και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρόκριση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο λόγος του διαζυγίου δεν είναι αγωνιστικός.

sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο