Η ΟΥΕΦΑ, τα σενάρια και η επόμενη ημέρα

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης της ΟΥΕΦΑ βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ως γνωστό η ΟΥΕΦΑ έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Τρίτη τηλεδιάσκεψη των 55 χωρών - μελών της για συζήτηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ελεώ Κορονοϊου.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν και θα σχετίζονται με το Γιουρο του 2020 και τη συνέχιση ή όχι του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουροπα Λιγκ και με ποιον τρόπο.  Θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τα επόμενα βήματα των εθνικών ομοσπονδιών αναφορικά με τις διοργανώσεις τους. Στην ΚΟΠ ήδη προετοιμάζονται για την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης και παράλληλα εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για την τρέχουσα σεζόν.  Ποια όμως είναι τα πιθανότερα σενάρια για το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων που αγγίζουν  φυσικά και το Κυπριακό Πρωτάθλημα;

Το πρώτο σενάριο είναι, η επανέναρξη των διοργανώσεων αναλόγως των ημερομηνιών που όρισε η κάθε εθνική ομοσπονδία και η ολοκλήρωση τους εντός χρονοδιαγραμμάτων. Το δεύτερο σενάριο είναι η  επανέναρξη με καθυστέρηση και ολοκλήρωση διοργανώσεων εκτός χρονοδιαγραμμάτων. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η εξάπλωση της πανδημία του Κορονοϊου γίνει ακόμη μεγαλύτερη;

Τότε προκύπτουν δυο αλλά σενάρια, που πάλι θα έχει να κάνει με τα δεδομένα που θα επικρατούν σε κάθε χώρα. Το πρώτο είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα. Έτσι στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ της νέας χρονιάς θα συμμετέχουν οι ομάδες με βάση τη σημερινή βαθμολογική τους θέση. Ο δε κυπελλούχος να αναδειχθεί με κλήρωση.

Το άλλο σενάριο είναι  η ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020 να θεωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ ως άκυρη και η ίδια να αποφασίσει πως θα διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχομένης σεζόν. Ταυτόχρονα στα σενάρια καθυστέρησης επανέναρξης των διοργανώσεων ή πρόωρης ολοκλήρωσης τους προκύπτουν καίρια ζητήματα οικονομικής φύσεως. Οι ομάδες διατηρούν συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, προπονητές και άλλους που θα πρέπει να πληρωθούν. Πολλές εταιρείες έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με ομάδες καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ τηλεοπτικά κανάλια έχουν καταβάλλει εκατομμύρια για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο