Η πρώτη του ΑΠΟΕΛ και το στραπάτσο της Ανόρθωσης

Ο ΑΠΟΕΛ θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στο Μαυροβούνιο προκειμένου να αγωνιστεί σε διοργάνωση της UEFA. Ωστόσο οι κυπριακές ομάδες έχουν κάποια προϊστορία με τις αντίστοιχες της Βαλκανικής χώρας. Δυο φορές πήγε η Ομόνοια, μια η Ανόρθωση και η Σαλαμίνα.

Το καλοκαίρι του 2007 η Ομόνοια αντιμετώπισε τη ΦΚ Ρούνταρ Πλιέβλια στο πλαίσιο του Α’ προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA και την απέκλεισε με δυο νίκες, με ισάριθμα 2-0.

Δυο χρόνια μετά η Ανόρθωση κλήθηκε να παίξει με την Πέτροβατς για το Β΄προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και δέχθηκε το στραπάτσο. Η «Κυρία» κέρδισε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-1, αλλά αποκλείστηκε στην παράταση με 1-3 στο Μαυροβούνιο.

Το 2014 οι πράσινοι πήγαν για 2η φορά στην ιστορία τους στη Βαλκανική χώρα και έκαναν ότι και πριν εφτά χρόνια. Προκρίθηκαν επί της ΦΚ Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα με δυο νίκες και πάλι με ισάριθμα 2-0 και προκρίθηκαν στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρώτη φορά που κυπριακή ομάδα ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο ήταν η Νέα Σαλαμίνα το 1995 για το κύπελλο Ιντερτότο και εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την ΦΚ Μπούντουτσνοστ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο