Τα αστέρια της Dundalk και το αήττητο σερί (Ανάλυση)

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παίκτες και ποια στατιστικά τρέχει η ομάδα;

H Dundalk μπορεί να αγωνίζεται σε πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας, όπως αυτό της Ιρλανδίας, αλλά μετρά 13 παιχνίδια αήττητη, με 12 σερί νίκες και μόνο μια ισοπαλία με την ΑΕΚ. Δεν είναι ομάδα που θα την υποτιμήσεις με τέτοιο σερί μέσα σε ένα τρίμηνο σχεδόν, από την τελευταία της ήττα μέχρι τον επαναληπτικό στο ΑΕΚ Αρένα στις 02 Αυγούστου 2018. Θα προσπαθήσουμε σε μερικές εικόνες να δώσουμε μια ανάλυση μέσα από την πλατφόρμα Wyscout, του τρόπου που αγωνίζεται και σε ποιους παίκτες βασίζεται η ομάδα.

Καταρχήν η Dundalk μας έδειξε ένα σύστημα 4-1-4-1 αμυντικά, όπως βλέπουμε πιο κάτω στο build up της ΑΕΚ, με μπροστά τον επιθετικό Hoban, πρώτο σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος με 23 γκολ σε 25 συμμετοχές. Οι τετράδα πίσω του συνήθως πιέζει αναλόγως στον παίκτη για τον οποίο προορίζεται η πάσα.

Κάτω βλέπουμε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας, Shields, που οργανώνει παιχνίδι μεταξύ αμυντικής και μεσαίας γραμμής. Στα αριστερά του θα δείτε τον άλλο σημαντικό παίκτη στην ομάδα, τον Duffy. Ένας ταχύτατος παίκτης, ο οποίος βγαίνει σαν κρυφός κυνηγός και πλαισιώνει τον κεντρικό επιθετικό Hoban, με τις περισσότερες φορές το σύστημα να μοιάζει με 4-4-2 στην επίθεση. Κάποιες φορές γυρίζει και σε 4-3-3 αφού από τα δεξιά προωθείται και o Conolly o οποίος είναι καθαρός μέσος χωρίς τις επιθετικές αρετές του Duffy που μπορεί να παίζει άνετα και από τις δύο πλευρές.

Κάτω βλέπουμε σε φάση άμυνας τις γρήγορες επιστροφές της Dundalk και τον Shields πως τοποθετείται μπροστά από την αμυντική γραμμή.

Κάτω βλέπουμε κλέψιμο του Duffy που έγινε κατόπιν πίεσης στον χώρο του κέντρου και τον Hoban να προωθείται σε φάση αντεπίθεσης.

Τέλος, βλέπουμε την εξέλιξη της ίδιας αντεπίθεσης και πως εμπλέκονται και οι τρείς παίκτες μαζί μετά την κούρσα του Shields από την άμυνα.

Για την ιστορία, τελευταία ήττα της Dundalk σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν στις 04/05/2018 στην έδρα της Wateford Utd με 2-1 ενώ μετρά μόλις δύο ήττες εκτός έδρας σε 25 αγώνες στο πρωτάθλημα τις οποίες δέχτηκε μέσα σε μια εβδομάδα (27/04/2018 στην έδρα της Cork με 1-0 η προηγούμενη).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο