Ολυμπιακός: Δηλώσεις Μαρτίνς και Καμαρά για κορονοϊό-Γουλβς!

Με τον κοροναϊό να συνεχίσει να απειλεί όλα τα αθλητικά γεγονότα, στην συνέντευξη τύπου του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες του αγώνα με τη Γουλβς για το Γιουρόπα Λιγκ, στο φόβο που υπάρχει και στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη. Δηλώσεις έκανε και ο Καμαρά.

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για:

Την κατάσταση με τον κορονοϊό και την απουσία του κόσμου: Θέλω να είμαι σαφής. Το πρώτο να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον πρόεδρο. Να είναι γρήγορα κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Το 2ο ότι χθες μετά την προπόνηση μετά την πληροφόρηση για το πρόβλημα υγείας του προέδρου μας ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα και ότι προβλέπουν οι επιστήμονες όχι μόνο για να προφυλάξουμε εμάς αλλά και την κοινωνία. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος που να είχε κάποια ένδειξη ή σύμπτωμα ότι είναι φορέας του κορονοϊού. Δεδομένων όσων ξεκαθάρισα μόλις τώρα προετοιμάσαμε χωρίς πανικό το ματς. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος σύλλογος. Ξεκάθαρα δεν μας αρέσει που θα παίξουμε χωρίς κόσμο αλλά πρέπει να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία. Επομένως πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των αρμοδίων. Όλοι γνωρίζουμε πως στο Καραϊσκάκη ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Όμως πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των υπευθύνων και των ειδικών.

Το πως θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός τον αγώνα: Έχουμε την θέληση για τη νίκη. Το πάθος μας. Θα παίξουμε με την ψυχή μας και όλα τα "όπλα" μας για να φτάσουμε στη νίκη. Σίγουρα δεν μας αρέσει που θα έχουμε το πολύ καλό κλίμα του κόσμου μας. Θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι με χαρακτήρα, ψυχή και πάθος. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδια για εμάς. Θα παίξουμε με ομάδα οργανωμένη, με τέλειο προσανατολισμό και που έχει και αυτή πάθος και ισχυρή θέληση. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το ματς αύριο και ας μην έχουμε τον κόσμο μας.

Την 11άδα και τον φόβο του κορονοϊού: Καταρχήν δεν σκέφτεται κανείς στην ομάδα τον κορονοϊό. Όλοι έχουμε ελεγχθεί και είμαστε καλά. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε και να σεβόμαστε τις οδηγίες. Ο πανικός δεν βοηθάει κανέναν. Να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στις δραστηριότητές μας. Για την 11άδα αύριο θα μάθετε (χαμογελά).

Τις θέσεις του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και τις κινήσεις... πανικού της Γουλβς: Οκάθε άνθρωπος μπορεί να αντιδράει όπως αισθάνεται. Όμως εμείς επιλέγουμε να εμπιστευθούμε τους αρμόδιους. Εάν μας πουν το παιχνίδι να γίνει χωρίς κόσμο θα το σεβαστούμε. Εάν μας πουν να μην γίνει το ίδιο. Καταλαβαίνουμε την θέση του αντίπαλου προπονητή. Εμείς είμαστε η μόνη ομάδα που λειτούργησε έτσι και τόσο σωστά σε μία Ευρώπη με χιλιάδες κρούσματα. Βρεθήκαμε όλοι αρνητικοί και αυτό διαλύει κάθε αμφιβολία για όποιον μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι μεγάλο και όλοι μπορεί να έχουμε έναν γνωστό που να έχει μολυνθεί.

Τους αγώνες με αγγλικές ομάδες: Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να βάλουμε σειρά. Να μην βάλουμε ταμπέλες και να μην συγκρίνουμε τις αγγλικές ομάδες. Η Τότεναμ, Άρσεναλ και Γουλβς είναι ομάδες με καλή μεταβίβαση και γρήγορες. Υπό αυτήν την έννοια μοιάζουν. Ίσως να μην έχει το ποδόσφαιρο κατοχής της Τότεναμ ή της Άρσεναλ ή το στιλ της Μπέρνλι. Δεν είναι ίδιες οι ομάδες. Το μεγάλο πλεονέκτημα των Γουλβς είναι ότι στηρίζεται στην ομαδική δουλειά, την ποιότητα και την πολύ καλή οργάνωσή της. Άρσεναλ και Τότεναμ είχαν πολύ υψηλό επίπεδο και είχαν παίξει σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Την ερώτηση από Άγγλο δημοσιογράφο για το ντεσαβαντάζ λόγω έλλειψης κόσμου και το εάν ο Ολυμπιακός ζητήσει κεκλεισμένων για την άλλη εβδομάδα στην Αγγλία: Για το πρώτο ερώτημα το Καραϊσκάκη σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς με τον κόσμο μας. Οι αντίπαλοι το νιώθουν αυτό. Αυτό το κλίμα όμως οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Από εκείνους εξαρτάται. Για το 2ο εμείς θα σεβαστούμε τις αποιφάσεις των αγγλικών Αρχών. Εάν πουν πως μπορεί να γίνει με ασφάλεια χωρίς κόσμο ή εάν πουν κάτι διαφορετικό.

Τον Ποντένσε και τον Νούνο Σάντο: Ναι τον γνωρίζω τον Νούνο. Ήμασταν συμπαίκτες στη Γκιμαράες όταν ήταν νεαρός τερματοφύλακας. Είχαμε μία πολύ καλή σχέση αν και δεν έχουμε τακτική επαφή. Ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Ο Ντάνιελ έχει κάνει τεράστια βήματα στην καριέρα του. Κυρίως οφείλεται στον ίδιο. Είναι τελείως διαφορετική εικόνα του βέβαια από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό από την Σπόρτινγκ. Αυτό μας δείχνει πως είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Αύριο θα είναι αντίπαλός μας. Αύριο θα προσπαθήσουμε - εάν μας επιτρέπετε την έκφραση - να τον 'τιμωρήσουμε'.

Ο Μαντί Καμαρά τοποθετήθηκε για:

Τον αγώνα με τη Γουλβς και τον κορονοϊό: Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Καταρχήν θέλω να ευχηθώ περαστικά στον πρόεδρό μας. Να είναι γρήγορα καλά και να ευχηθώ περαστικά σε όλους τους συνανθρώπους μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στον γιατρό μας και κάναμε όλα όσα έπρεπε να είχαν γίνει. Κανένας δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Τον ρόλο του: Το πιο σημαντικό είναι να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα. Εάν η ομάδα βοηθιέται και προοδεύει όλα είναι καλά.

Τον Ποντένσε και την εμπειρία του Ολυμπιακού: Ο Ντάνιελ ήταν ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Όμως από την στιγμή που έφυγε δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και το τι θα κάνουμε εμείς. Δεν έχει σημασία η εμπειρία. Παίξαμε και με την Άρσεναλ που ήταν πολύ δυνατή και έμπειρη. Το σημαντικό είναι το πλάνο και το πως θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο