Μοιραίο το λάθος των Γερμανών (Ανάλυση)

Μήπως έπαιζε πολύ "ψηλά" η Γερμανία στον αγώνα με το Μεξικό;

Η Γερμανία και το Μεξικό στο μεταξύ τους παιχνίδι χρησιμοποίησαν παραλλαγές του συστήματος 4-2-3-1 με την διαφορά ότι οι Γερμανοί ανέβαζαν πολύ τη μεσαία γραμμή και με την προσθήκη των δύο μπακ που ανέβαιναν συνεχώς ψηλά είχαν γεμάτες γραμμές στις επιθέσεις τους. Η πίεση όμως των παικτών του Μεξικού τους οδηγούσε να παίζουν κυρίως με κοντινές μπαλιές, κάτι που ήταν αντίθετο με το παιχνίδι τους που συνήθως βασίζεται στις κάθετες και μακρινές μπαλιές του Κρος. Το Μεξικό ασκούσε συνεχώς πίεση ώστε με την πρώτη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος για να βγει στην κόντρα αφού διαθέτει γρήγορους παίκτες που μπορούν να βγάλουν γρήγορες αντεπιθέσεις.

Στην πρώτη εικόνα, βλέπουμε την πίεση που βάζουν οι παίκτες του Μεξικού (κίτρινο χρώμα), την πορεία της μπάλας και το σημείο κλεψίματος πριν την αντεπίθεση που οδήγησε στο γκολ του Μεξικού. Όπως και στις πιο πολλές επιθέσεις των Γερμανών, σχεδόν όλη η ομάδα βρίσκεται μπροστά εκτός από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που μένουν πίσω από το κέντρο αφού και οι μπακ βρίσκονται πολύ ψηλά.

 

Στις επόμενες δύο φωτογραφίες, που αντλούμε πάντα με σχέδια της πλατφόρμας Wyscout, βλέπουμε τις δύο μπαλιές που έβγαλε το Μεξικό μετά την ανάκτηση της μπάλας στην άμυνα του και που οδήγησαν στην γρήγορη αντεπίθεση που έφερε τελικά το γκολ. Επίσης βλέπουμε πόσο ψηλά βρίσκονται οι Γερμανοί στον χώρο του κέντρου ώστε να είναι εκτεθιμένοι στις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας από τους αντιπάλους.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο