Οι εγκέφαλοι του Βελγίου και η αιχμή του δόρατος (Ανάλυση)

Το Βέλγιο αγωνίζεται συνήθως με το σύστημα 3-4-2-1 το οποίο είναι ευέλικτο, αναλόγως όμως και των παικτών που έχεις στο ρόστερ. Οι Hazard και De Bruyne είναι από τους πλέον ειδικούς στις θέσεις που αγωνίζονται,  ενώ έχουν και υψηλά ποσοστά σε πετυχημένες ασίστ για γκολ.  Το Βέλγιο όμως είναι μια ομάδα που γενικά έχει πολύ ταλέντο σε όλες τις γραμμές, κάτι που την βοηθά αρκετά στο σύστημα αλλά και στον τρόπο που αγωνίζεται.

Βλέπουμε στο πρώτο γκολ πως ο Hazard ψάχνει τον De Bruyne πριν κάνει την διείσδυση με ντρίπλα στην περιοχή, για να του πασάρει στην συνέχεια ενώ ο De Bruyne με την σειρά του θα στείλει την μπάλα στον Lukaku που ήταν έτοιμος για το γκολ. Σε μια φάση είδαμε τρία βασικά στοιχεία του Βελγίου, την ικανότητα του Hazard στο ένας εναντίoν ενός με την διείσδυση στην περιοχή, την ικανότητα του De Bruyne με την ασίστ του στον Lukaku και την ικανότητα του Lukaku που έχει εξελιχθεί ως κεντρικός επιθετικός, ειδικά στον τομέα του σκοραρίσματος.

Οι προσωπικότητες των Hazard και De Bruyne δίνουν στο Βέλγιο δύο εγκεφάλους στον χώρο του μεσοεπιθετικού τομέα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγάλουν φάσεις για γκολ. Βλέπουμε πιο κάτω την αντεπίθεση στο δεύτερο γκολ με την ταχύτητα που βγήκε η μπάλα μπροστά και τον Lukaku να σπριντάρει πριν δεχτεί την ασίστ για το γκολ. Ο Lukaku δεν είναι πλέον ο αγχωμένος επιθετικός που ξέραμε κάποτε, αλλά έχει πλέον εξελιχθεί σε γκολτζή που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Βελγίου. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν με τα 15 γκολ στους τελευταίους 10 αγώνες μιας πολυπρόσωπης ομάδας που έχει προοπτική για να φτάσει μακριά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελο αν συνεχίσει έτσι.

Όλες οι πληροφορίες και τα βίντεο που επεξεργαζόμαστε για την ανάλυση, αντλούνται μέσω της πλατφόρμας του WyScout.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο