Γαλλία - Βέλγιο (Ανάλυση Συστημάτων)

Με ποιά συστήματα αγωνίζονται συνήθως

Στον 1ο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου θα παίξουν Γαλλία και Βέλγιο οι οποίες παίζουν με πανομοιότυπο τρόπο βασιζόμενες στις πολύ φαρμακερές αντεπιθέσεις και την ταχύτητα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Να σημειώσουμε ότι διαθέτουν και οι δύο ομάδες εκπληκτικούς τερματοφύλακες αφού Lioris και Courtois αντίστοιχα, έχουν κάνει τρομερές εμφανίσεις μέχρι τώρα στην διοργάνωση.

Ξεκινούμε με την Γαλλία η οποία αγωνίζεται συνήθως με το 4-2-3-1 αφού είναι το επικρατέστερο σύστημα από τα παιχνίδια που έδωσε μέχρι σήμερα. Από την αμυντική γραμμή, οι ακραίοι μπακ ανεβαίνουν όποτε βρουν ευκαιρία, ο Kante είναι σταθερή ασφάλεια μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς ενώ ο Pogba αγωνίζεται ελαφρώς πιο μπροστά. O Griezmann στην μεσοεπιθετική γραμμή έρχεται πίσω από τον Giroud ενώ ο αγωνιζόμενος στα αριστερά δίνει περισσότερες βοήθειες προς τον άξονα αφού το παιχνίδι βασίζεται στην δεξιά πλευρά όπου παίζει ο Mbappe.

Η ομάδα βασικά εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του Mbappe που βγαίνει από τα δεξιά αφού στις αντεπιθέσεις βγαίνει μπροστά με απίστευτες ταχύτητες ενώ η μοναδική ομάδα που κατάφερε να τον περιορίσει ήταν η Ουρουγουάη που "θυσίασε" τον αριστερό της μπακ που ήταν κολλημένος συνεχώς πάνω του σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όλα τα πιο πάνω τα βλέπουμε στην ανάλυση συνήθους κίνησης που κάναμε στο σύστημα της Γαλλίας όπως αγωνίστηκε με την Ουρουγουάη.

 

Το Βέλγιο αγωνίζεται συνήθως με παραλλαγές του 3-4-3 όπως γύριζε και από το 4-3-1-2 που αγωνίστηκε με την Βραζιλία που στην ουσία ο De Bruyne έβγαινε σαν κρυφός κυνηγός από το κέντρο με τους Hazard και Lukaku να τραβούν προς τα πλάγια. Βλέπαμε συνήθως αυτούς τους δύο να παίζουν κοντά στις γραμμές ώστε να απασχολούν την άμυνα της Βραζιλίας και να έρχεται ο De Bruyne ανενόχλητος να κάνει το παιχνίδι του.

Αυτά τα είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο μας άρθρο με την πρόκριση επί της Βραζιλίας. Το αξιοσημείωτο ήταν η φάση επίθεσης όπου την αριστερή πλευρά κάλυπτε ο Chandli (LM) από την μεσαία γραμμή, ενώ την δεξιά ο Meunier (RB) από την αμυντική γραμμή, στην οποία έμεναν να καλύπτουν οι 3 υπόλοιποι αμυντικοί με τον Witsel μπροστά τους για βοήθεια. Ο Fellaini είχε περισσότερο μεσοεπιθετικό ρόλο για να καλύπτει τους χώρους που άδειαζαν με τις προωθήσεις του De Bruyne. Όλα αυτά τα βλέπουμε πιο κάτω στην ανάλυση συνήθους κίνησης των παικτών στο παιχνίδι με την Βραζιλία για να καταλάβουμε την ευελιξία αυτής της ομάδας αλλά και την διορατικότητα του προπονητή Roberto Martinez.

Τα στοιχεία και τα συστήματα των ομάδων αντλούνται από το Wyscout όπου μας βοηθά να κάνουμε τις αναλύσεις των παιχνιδιών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο