Κροατία-Αγγλία (Pregame)

Ποιός θα επικρατίσει στον 2ο ημιτελικό;

Στον 2ο ημιτελικό αναμετρούνται Κροατία και Αγγλία σε ένα ιδιαίτερο ζευγάρι όπου η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες και όχι στην κατοχή. Θα αναφέρουμε απλά τα πλεονεκτήματα της κάθε ομάδας μαζί με τα επικρατέστερα συστήματα που χρησιμοποιούν. Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει ότι έχουν καταπληκτικούς τερματοφύλακες, τους Subasic και Pickford αντίστοιχα, που διαπρέπουν στα γήπεδα της Ρωσίας από την αρχή του Μουντιάλ.

Η Κροατία αγωνίζεται συνήθως με το σύστημα 4-2-3-1 με κλειδιά στην ενδεκάδα τους Modric και Rakitic που κάνουν όλη την δουλειά στον χώρο μεταξύ της άμυνας και του μεσοεπιθετικού τομέα όπου ο πρώτος συνδέει τις γραμμές μεσοεπιθετικά και ο δεύτερος μεσοαμυντικά. Μερικά από τα πλεονεκτήματα τους είναι η πλήρης αφοσίωση σε όλες τις γραμμές και η σταθερότητα στην απόδοση ενώ έχουν ψηλό δείκτη επιτυχημένων πασών βασικά λόγω Modric και Rakitic. Γενικά είναι μια τεχνική ομάδα που αν βρεθεί στην μέρα της τελείως συγκεντρωμένη στο πλάνο του προπονητή, δεν χάνει με τίποτα και τιμωρεί το κάθε λάθος. Βλέπουμε πιο κάτω το σύστημα και την συνήθεις κίνηση των παικτών στο γήπεδο.

Βλέπουμε σε πανοραμική όψη του γηπέδου πως διατηρούνται οι γραμμές του συστήματος στην ανάπτυξη της επίθεσης από την Κροατία.

Η Αγγλία παίζει με ένα σύστημα που αρχικά μοιάζει με 5-3-2 αλλά με τις ψηλές προωθήσεις των Trippier από τα δεξιά και του Young από τα αριστερά, το σύστημα βασικά είναι 3-5-2 με τον Henderson να παίζει ελαφρώς πιο πίσω στην πεντάδα για να προσφέρει κάλυψη και σύνδεση της τριάδας στην άμυνα με την μεσοεπιθετική γραμμή αφού Lingard και Alli δεν φημίζονται για τις αμυντικές τους ικανότητες.

Γενικά ο τρόπος που αναπτύσσεται η Αγγλία θυμίζει κάτι από Γερμανία σε κάποιες στιγμές με την διαφορά ότι οι Άγγλοι έχουν γρήγορες επιστροφές και σωστές αλληλοκαλύψεις σε όλες τις γραμμές τους. Τα πλεονεκτήματα τους είναι οι κάθετες μπαλιές προσπαθώντας να βγάλουν όσο πιο πολλούς αντιπάλους εκτός μάχης με μια πάσα (το λεγόμενο packing) αλλά και οι στημένες φάσεις. Μεγάλη βάση έχουν δώσει στην οργάνωση των στημένων αφού έχουν προπονητή ειδικά για τις στημένες φάσεις, κάτι που έχει φανεί στο γήπεδο με τα γκολ που έχουν σημειώσει αλλά και τα πολλά κόλπα που δοκιμάζουν συνήθως στα χτυπήματα κόρνερ. Έχουμε ήδη αναφερθεί ξανά στα στημένα των Άγγλων σε προηγούμενο άρθρο.

Βλέπουμε σε πανοραμική όψη του γηπέδου πως αναπτύσσεται η Αγγλία με τους 3 μπακ πίσω, τον Henderson μπροστά τους, και τους ακραίους Trippier και Young πολύ ψηλά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο