Αρχίζει την Τετάρτη με VAR το Final Four της νέας διοργάνωσης

Το VAR, το οποίο χρησιμοποιήθηκε το 2018 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τη σεζόν 2018-19 από τη φάση των «16» στο Champions League και το οποίο θα είναι μέρος της αγγλικής Premier League από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, θα εμφανιστεί επίσης στην τελική φάση του UEFA Nations League, με την συμμετοχή της «οικοδέσποινας» Πορτογαλίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας και της Αγγλίας.

«Δεν θα βρεις ποτέ ένα σύστημα που να είναι 100% ασφαλές, αλλά οι βασικές αποφάσεις που είναι ξεκάθαρες και προφανείς έχουν διορθωθεί» ανέφερε ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, και συμπλήρωσε. «Η αίσθησή μου ... είναι ότι κατά κύριο λόγο οι μεγάλες αποφάσεις έχουν διορθωθεί».

Ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, δήλωσε ότι το σύστημα έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

«Το VAR προσφέρει μια καλή βοήθεια για να κάνει το ποδόσφαιρο πιο δίκαιο. Αυτό φυσικά είναι καλό» ανέφερε ο Κούμαν και συνέχισε:

«Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν, διότι συχνά μπορεί να ερμηνευτούν φάσεις με πολλούς τρόπους. Είμαι υπέρ του VAR να αντιμετωπίσει μόνο τα μεγάλα προφανή ζητήματα και όχι να αναζητήσει διάφορα πιθανά λάθη».

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ολλανδία στους ημιτελικούς της διοργάνωσης στις 6 Ιουνίου, μια ημέρα μετά την συνάντηση της Πορτογαλίας με την Ελβετία στον πρώτο ημιτελικό.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο