Ισοπέδωσε Άγγελο η «Gazzetta dello Sport»!

Η εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας, το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην Ιταλία στο ΟΑΚΑ, ήταν κατώτερη των περιστάσεων και η ήττα με 3-0 για τα προκριματικά του EURO 2020 ήρθε αναπόφευκτα. 

Η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» βαθμολόγησε με 4 τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας και του καταλογίζει... φόβο στον τρόπο με τον οποίο παρέταξε την ομάδα και χαρακτηρίζει καλύτερο τον Βασίλη Μπάρκα και χειρότερο τον Ανδρέα Σάμαρη. 

Αναλυτικά: 

Aναστασιάδης 4: Η Ιταλία ήταν μεν καλή, αλλά ο ίδιος έκανε πολλά λάθη. To σύστημα ήταν λάθος, παίκτες χωρίς ρόλο (Ζέκα), φοβισμένη νοοτροπία, άλλαξε πράγματα μετά το 46', αλλά... 

Ο καλύτερος 
Μπάρκας 7: Προσπάθησε όσο μπορούσε, δεν φέρει ευθύνη για τα τρία γκολ, έκανε θαύμα δύο φορές κόντρα στον Ινσίνιε και μία με αντίπαλο τον Φλορέντσι. Απέτρεψε τα πολλά γκολ. 

Ο χειρότερος 
Σάμαρης 4,5: Πολύ κακός. Μια κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπαρέλα, ενώ θα έπρεπε να έπρεπε εκείνη τη στιγμή να πάει πάνω στον Ινσίνιε. Θα έπρεπε να ήταν η πρώτη αλλαγή.  

Ζέκα 4,5: Aπό τα δεξιά ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επικίνδυνες ενέργειες. Αβοήθητος και χωρίς ρόλο. Όταν γύρισε στο χώρο του κέντρου, ήταν αργά. 

Παπασταθόπουλος 5: Πιέστηκε λιγότερο από τον Μανωλά, αλλά παρόλα αυτά δεν έπεισε. O Mπονούτσι πέρασε από πάνω του για το 3-0. Τον είδαμε ήδη κόντρα στη  Τσέλσι: δεν ήταν καλός. 

Σιόβας 5: Θα έπαιρνε καλύτερο βαθμό αν έπαιζε μπροστά από τους αμυντικούς, αλλά δεν συνέβη σε αυτό το παιχνίδι. Ή ίσως δεν του το επέτρεψε η Ιταλία. 

Koυρμπέλης 5: Βγήκε μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν ο χειρότερος, ίσως και επειδή ο Βεράτι δεν είχε τον ρυθμό του Μπαρέλα. Παρόλα αυτά, υπέφερε κι αυτός. 

Φορτούνης 6: Θλιβερά μόνος για ένα ημίχρονο ως «9», καλύτερος με την αλλαγή συστήματος. Ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το χειροκρότημα, αλλά ο Σιρίγκου ήταν ανίκητος. 

Μαυρίας 5,5: Αντικατέστησε τον Κολοβό μια πήγε στη θέση του Ζέκα, Η εικόνα βελτιώθηκε, αλλά τελικά χωρίς αποτέλεσμα. 

Μανωλάς 5: Ο λάθος «αδερφός« αυτού που είδαμε πρόσφατα με τη Ρόμα. Xάνει τον Μπελότι στο 1-0 και όχι μόνο εκεί. Aπό την άλλη, ήταν ένα ωραίο ακροβατικό. 

Σταφυλίδης 4,5: Κι όμως κινείται… Aκόμα κι αν ο Κιέζα δεν έδωσε το καλύτερό του, αυτός έμενε ψηλά από την αριστερή πλευρά, χωρίς να δείξει προσωπικότητα. Θα μπορούσε, έστω, να δοκιμάσει να κάνει κάτι. 

Μασούρας 4,5: Θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, αλλά ήταν περισσότερα τα λάθη από τα θετικά. Eπίσης, δεν προστάτευσε τον Ζέκα. Kαι μετά ήρθε και το 3-0. 

Κολοβός 4,5: Σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας θα έπρεπε να κάνει περισσότερα. Στην πραγματικότητα τα πήγε άσχημα κόντρα στον Φλορέντσι. Βγήκε μετά το 45ο λεπτο. 

Σιώπης 6: Μπήκε αντί του Κουρμπέλη στην ανάπαυλα για να αλλάξει το 4-1-4-1 σε 4-3-1-2. Έδωσε τουλάχιστον λίγο ρυθμό στο παιχνίδι. 

Μπακασέτας – Δεν βαθμολογήθηκε. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο