Φαντ Σιπ: "Περιμένω από τους παίκτες μου να παίξουν για την πατρίδα τους"

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαντ Σιπ, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στη σημασία που έχει ο αγώνας κόντρα στη Φινλανδία έτσι ώστε να μείνει η ομάδα ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. 

Για το τι περιμένει στο παιχνίδι: «Περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία. Η φινλανδική ομάδα αγωνίζεται εντός έδρας. Για την Ελλάδα είναι το παιχνίδι μέσα από το οποίο μπορεί να μείνει μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Γνωρίζω πως και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Εμάς μία νίκη θα μας επιτρέψει να κλείσουμε τη διαφορά που υπάρχει στον όμιλο».

Για το πως θα αντιμετωπίσει τον Τεέμου Πούκι και τι γνωρίζει για εκείνον: «Ξέρω τις δυνατότητές του. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν τις δυνατότητές του οι αμυντικοί μας. Φυσικά έχω δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Είδαμε βίντεο για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για την κατάσταση στην οποία βρήκε την ομάδα: «Δουλέψαμε ένα μήνα τώρα με τους συνεργάτες μου, τον Φύσσα και τον Κωνσταντινίδη. Είδα πολλούς παίκτες και πολλά παιχνίδια. Επιλέξαμε ποδοσφαιριστές με κριτήριο πόσο έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά τις 2-3 τελευταίες μέρες το κλίμα είναι καλό. Δεν είδα προβλήματα και προσπάθησα να δώσω σαφής οδηγίες για αυτά που θέλω από τα παιδιά. Περιμένω τους παίκτες να δώσουν το 100%, να παίξουν για την πατρίδα τους και πιστεύω ότι αν προσπαθήσουν με βάση τις δυνατότητές τους θα τα καταφέρουν».

Για τα απλά πράγματα που θέλει να περάσει στους παίκτες του: «Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες και δε θέλουμε να τους βάλουμε πολλά στο κεφάλι τους, ωστόσο τους έχουμε δείξει αρκετό υλικό με λάθη που έκαναν τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι είχαν μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές από την άμυνα στην επίθεση. Δε μπορούμε να βαλουμε πολλά στο τραπέζι γιατί έχουμε κάνει μόλις δύο προπονήσεις και επίκειται άλλη μία σήμερα. Ωστόσο έχουμε μιλήσει πολύ με τα παιδιά και τους έχουμε δείξει κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο