Χιμένεθ: «Δεν χάνει ποτέ αυτός που προσπαθεί»

Στις δύο προηγούμενες εμπειρίες του σε τελικό κυπέλλου αναφέρθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, 24 ώρες πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ (11/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ διαχώρισε... έντεχνα τους τελικούς του 2017 και του 2018, όπου σε αμφότερους έφυγε από το γήπεδο ηττημένος από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Αλλά θεωρεί ότι μόνο στον δεύτερο η ομάδα του πήρε αυτό που άξιζε...

«Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον πρώτο, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε τον δεύτερο. Κάθε ματς και κάθε σεζόν είναι διαφορετική ιστορία. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και μετά το ποδόσφαιρο θα επιλέξει ποιο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα. Επικεντρώνομαι στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν θα ήθελα ούτε με ενδιαφέρει να αναλύσω τον αντίπαλο. Είναι μια καλή ομάδα που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό» είπε ο Χιμένεθ και τόνισε τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας:

«Ένα ματς δεν εξαρτάται μόνο από τη δουλειά που θα κάνεις στην τακτική. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Τι θέλουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε. Αυτή η ομάδα κάθε μέρα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της και για μένα δεν υπάρχει σημαντικότερη λέξη από την προσπάθεια. Δεν χάνει ποτέ αυτός που προσπαθεί».

Τους παίκτες της Ενωσης εκπροσώπησε ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή του Μανόλο Χιμένεθ: «Το κύπελλο ήταν ένας στόχος από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μανόλο, αλλά και που τον είχαμε σε κάθε ξεκίνημα σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Εμείς οι παίκτες κάποιες φορές μπορεί να μην είμαστε καλά. Προσωπικά, όμως, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μου. Γι΄αυτό το λόγο θα δώσω και τη ζωή μου για αυτόν αύριο».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους ισχυρισμούς περί «κλοπής» του περσινού πρωταθλήματος, είπε: «Οι απόψεις αυτές είναι για όσους δεν ξέρουν. Δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Κάθε παιχνίδι είναι μια καινούρια ευκαιρία και ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα». Τέλος, για τις άδειες κερκίδες εξέφρασε την άποψη: «Είναι κρίμα που θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Αλλά υπάρχει και ευθύνη του κόσμου που έχουμε δει ότι δημιουργεί θέματα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο