ΑΕΚ: Στα Σπάτα για τις μειώσεις ο Μελισσανίδης

Αρνητικοί παρουσιάστηκαν ενώπιον του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Ίλια Ίβιτς, οι παίκτες της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής (9/6) προπόνησης, στο αίτημα της διοίκησης για μείωση των αποδοχών τους κατά 12% την τρέχουσα σεζόν.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ισχυρές, κυρίως από ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο. Παίκτες όπως ο Ολιβέιρα, ο Βράνιες, ο Λιβάγια, ο Χουλτ (κ.α.), στάθηκαν απέναντι σε αυτήν την απόφαση και ζήτησαν να μιλήσουν και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για το λόγο αυτό, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης βρίσκεται αυτή την ώρα στα Σπάτα, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να διαιωνίζεται και το οποίος φάνηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ότι έχει επηρεάσει τα αποδυτήρια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 31ης Μαΐου οι παίκτες της ΑΕΚ θα έβλεπαν τις αποδοχές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο να "ψαλιδίζονται" κατά 60%. Συζητήθηκαν πολλά, υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να ξεκαθαριστούν, ωστόσο στην τελική σούμα αρκετοί διαφώνησαν κι άφησαν το θέμα ανοικτό.

Η ΠΑΕ προκειμένου να διατηρήσει υψηλό το κίνητρο των παικτών ενόψει playoffs και Κυπέλλου, υποσχέθηκε επιστροφή του 30% των χρημάτων που θα τους αφαιρεθούν, εφόσον επιτευχθούν οι τρεις στόχοι που υπάρχουν μπροστά. Συγκεκριμένα, 10% επιστροφή για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, 10% για την κατάκτηση του Κυπέλλου και επιπλέον 10%, εφόσον καταφέρουν να προκριθούν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο καθεστώς μειώσεων δεν συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια με αποδοχές μικρότερες των 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο, ενώ αξίζει αν σημειωθεί ότι συνολικά, από τους παίκτες της ομάδας "κόβεται" το 12% των ετήσιων αποδοχών τους. Μια λογική απόφαση η οποία μπορεί να αποφευχθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της, μέσω της επίτευξης των στόχων που υπάρχουν μπροστά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο