Θυμάστε τον Σνόντι; Δημοσίευμα ότι πιάνει δουλειά στην Ελλάδα!

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας to10.gr αναφέρει πως οι συνεργάτες του Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ θα είναι οι Καπέλα και Σνόντι.

Ο τελευταίος εργάστηκε για 2,5 χρόνια ως Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στην χώρα μας (2014-2017).

Αναλυτικά το άρθρο:

''Το μόνο ζήτημα που είχε τεθεί προς συζήτηση έως τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αφορούσε τον μισθό του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Του προσώπου που επέλεξαν οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να ηγηθεί της ελληνικής διαιτησίας την επόμενη διετία. Τώρα που όλα δείχνουν ότι βρέθηκε λύση, με την UEFA να πληρώνει το 60% του μισθού του, ο Αγγλος πρώην διεθνής διαιτητής ετοιμάζει και τις επόμενες κινήσεις του. Με την ανακοίνωση των νέων συνεργατών του, να είναι το δεύτερο στάδιο της επάνδρωσης της νέας ΚΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε to10.gr, ο Κλάτενμπεργκ έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του στην UEFA, αλλά και την ΕΠΟ, για τους δύο συνεργάτες που θέλει να έχει στο πλευρό του στην προσπάθεια να σώσει ό,τι σώζεται στην ελληνική διαιτησία, μετά την καταστροφική λαίλαπα Βίτορ Μέλο Περέιρα, που άφησε τη διαιτησία της χώρας στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρόσωπα που έχει υποδείξει ο Κλάτενμπεργκ είναι ο 65χρονος Βορειοϊρλανδός, πρώην διεθνής διαιτητής και τέως πρόεδρος της ΚΕΔ Κύπρου, Αλαν Σνόντι, αλλά και ο 45χρονος Πορτογάλος, πρώην διεθνής διαιτητής, Ζοάο Καπέλα, η περίπτωση του οποίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει καμία εμπειρία σε διοικητικές θέσεις στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία.

Ξεκινώντας από τον Καπέλα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της καριέρας του στη διαιτησία, την άνοιξη του 2018, δεν ασχολήθηκε με θέματα διαιτησίας, αλλά έχει πάρει τη θέση του πρεσβευτή του Εθνικού Σχεδίου Αθλητικής Ηθικής στην Πορτογαλία. Επί της ουσίας, στην Ελλάδα θα έχει την πρώτη του δουλειά που θα αφορά στη διαιτησία. Και όπως προκύπτει, «μεσάζοντας» για να του δοθεί αυτή η ευκαιρία, δεν ήταν άλλος από τον άνθρωπο που τον έκανε διεθνή διαιτητή. Δηλαδή, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα!

Ο 46χρονος (07/08/1984) Καπέλα αποτελεί «παιδί» του Περέιρα σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Πορτογαλία. Μάλιστα, ως πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Πορτογαλίας, ο απερχόμενος πρόεδρος της ελληνικής ΚΕΔ, ήταν αυτός που έχρισε διεθνή τον Καπέλα. Και εν συνεχεία του έδωσε σημαντικά παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο Καπέλα κατάφερε να μπει στην ελίτ κατηγορία, ωστόσο σφύριξε μόλις σε 4 παιχνίδια επιπέδου Champions League και 18 Europa League, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του προ διετίας με συνολικά 752 ματς σε όλες τις κατηγορίες.

Ο έτερος συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ θα είναι ο Αλαν Σνόντι. Ενας… γερόλυκος της διαιτησίας στην Ευρώπη. Ο 65χρονος (29/03/1955) πρώην διεθνής διαιτητής από τη Βόρεια Ιρλανδία, με δύο συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα (1986, 1990), υπήρξε Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτητών για την Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ένωση έως το 2014, εργάζεται ως Παρατηρητής Διαιτησίας τόσο για την Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (IFA) όσο και για την UEFA, είναι επίσης μέλος του UEFA Referee Convention Panel, αλλά και επικεφαλής εκπαιδευτής διαιτησίας στο Κέντρο Αριστείας Διαιτητών της UEFA, καθοδηγώντας νέους υποσχόμενους διαιτητές.

Ο Σνόντι έχει γνώση της ελληνικής γλώσσας, καθώς εργάστηκε για 2,5 χρόνια ως Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Κύπρου (2014-2017) και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τέως… υπεύθυνου για το ελληνικό πρόβλημα και πρώην προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, του μακαρίτη Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Μάλιστα, είχε ως υπεύθυνο εκπαίδευσης διαιτητών τον Χιού Ντάλας (σ.σ. πρώην πρόεδρο της ελληνικής ΚΕΔ), ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσε μια περίοδο 16 μηνών ως Σύμβουλος Διαιτησίας στη Λετονία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Σνόντι και Καπέλα δεν είναι απλά… προτάσεις του Κλάτενμπεργκ, αλλά ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για λογαριασμό της ΚΕΔ. Και προσπαθούν να ενημερωθούν για τα δεδομένα στην ελληνική διαιτησία. Βεβαίως, το γεγονός ότι ειδικά στην περίπτωση του Πορτογάλου συνεργάτη του Αγγλου, φέρεται να υπάρχει «δάκτυλος» Περέιρα, είναι κάτι που προκαλεί αίσθηση και απορίες. Βεβαίως, επειδή όλα θα κριθούν στο γήπεδο, μένει να φανεί εάν και η νέα ΚΕΔ θα ακολουθήσει το «δόγμα Περέιρα», που ισοπέδωσε τα πάντα στη διαιτησία, ή εάν θα επιλέξει να βοηθήσει πραγματικά στη βελτίωση της κατάστασης. Βελτιώνοντας τους διαιτητές και κάνοντας σωστές επιλογές για τους πίνακες. Πίνακες που, υπενθυμίζουμε, έφτιαξε, δίχως δικαιοδοσία, ο Περέιρα και οι συνεργάτες του…''.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο