Η πρόταση της ΑΕΚ για Κάστανο και το ποσοστό 60-40

To10.gr αποκαλύπτει την πρόταση που έστειλε η ΑΕΚ στη διοίκηση της Γιουβέντους για τον διεθνή Κύπριο μέσο, Γρηγόρη Κάστανο

Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Με παρουσία στη Γιουβέντους, αλλά και μια σχετικά γεμάτη σεζόν στην απαιτητική και δύσκολη Serie B. Μια σεζόν που στάθηκε ικανή να πείσει την ΑΕΚ ότι αξίζει να επενδύσει στον Γρηγόρη Κάστανο, τον οποίο και προσπαθεί να αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες.

Η αποκάλυψη πως η ΑΕΚ προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό της τον Κάστανο έγινε από ιταλική ιστοσελίδα της Πεσκάρα. Ομάδας στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι ο 22χρονος μέσος. Και η οποία επιθυμεί τη μόνιμη παραμονή του. Μάλιστα, έως και πριν την εμπλοκή της ΑΕΚ, η απόκτησή του από τα «ψάρια» φαινόταν δεδομένη. Ωστόσο η παρουσία της Ενωσης στην υπόθεση, άλλαξε τα δεδομένα. Και πλέον ο Κάστανος είναι πιο κοντά στην ΑΕΚ, παρά στην παραμονή του στην Ιταλία.

Η ΑΕΚ έχει ήδη καταθέσει την επίσημη πρότασή της στη Γιουβέντους, στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Τι αναφέρει αυτή η πρόταση; Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, με την Ενωση να βάζει τα εξής δεδομένα στο τραπέζι:

* Προτείνει την απόκτηση του Κάστανου με ένα άτυπο είδος συνιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ πρότεινε στη Γιούβε να αποκτήσει το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, με το 40% να μένει στην ιταλική ομάδα, ως ποσοστό σε περίπτωση πώλησης του ποδοσφαιριστή.

* Στην πρότασή της η ΑΕΚ δεν προσφέρει χρήματα στη Γιουβέντους. Ζητάει τον ποδοσφαιριστή με τα ποσοστά που προαναφέραμε, καλύπτει όλο το συμβόλαιό του (σ.σ. για την ακρίβεια, θα κάνει νέα συμφωνία μαζί του, με βελτιωμένες απολαβές), αλλά παράλληλα προσφέρει το δικαίωμα στους Ιταλούς να έχουν τον πρώτο λόγο στην απόκτηση του Κάστανου. Επί της ουσίας τους προσφέρουν το δικαίωμα της επαναγοράς, με ένα ποσό που θα καθοριστεί, εφόσον αποδεχθεί την πρόταση η Γιούβε.

Στην Ενωση θεωρούν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το deal και πιστεύουν ότι στο πρόσωπο του Κάστανου έχουν βρει έναν ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία (22, 30/01/1998), με ταλέντο, με παραστάσεις από μια ομάδα επιπέδου Γιουβέντους, που θα μπορέσει να προσφέρει πολύ σημαντικές λύσεις, αλλά και που σταδιακά μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής. Με την περίπτωσή του να συνδέεται άμεσα, τόσο με την πώληση του Μάνταλου όσο και με τον «πάγο» στον Γαλανόπουλο, που ζητάει 300.000 ευρώ τον χρόνο για να ανανεώσει.

Με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από την πλευρά του ατζέντη του Κάσταντου, Μάριο Τζιουφρέντι, η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ο παίκτης είναι θετικός στο να μετακομίσει στην Ελλάδα και πλέον απομένει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τη Γιουβέντους. Κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς η ιταλική ομάδα θέλει να δώσει την ευκαιρία στον ποδοσφαιριστή της να βελτιωθεί.

Πηγή: to10.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο