Σατσιάς: «Πολύ πιο δύσκολο το έργο μας απ’ ότι στην Κύπρο»

Για τη νέα πρόκληση της καριέρας του στη Σπάρτη, τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και το πώς βλέπει το κυπριακό πρωτάθλημα, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο Μαρίνος Σατσιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς προέκυψε η πρόταση της Σπάρτης: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Κυριακή μεσημέρι είχα την πρόταση, τη συζήτησα με την οικογένεια και έγιναν όλα αμέσως. Έμαθα ότι έγιναν αλλαγές στα διοικητικά. Το βλέπουμε να εξελίσσεται θετικά. Το θεωρώ σαν πρόκληση για την προπονητική μου καριέρα, μπορούσε να μην ξαναβρώ τέτοια περίπτωση. Είναι σημαντικό να έχουμε ψηλούς στόχους».

Για το νικηφόρο ντεμπούτο του: «Έφυγαν αρκετοί παίκτες. Υπήρχαν 1-2 με τραυματισμό, τα προβλήματα ήταν πολλά. Έγιναν έγκαιρα προσθήκες, με δύο προπονήσεις βάλαμε τέσσερις παίκτες στην εντεκάδα. Ήταν μεγάλο ρίσκο γιατί δεν ξέραμε σε τι κατάσταση βρίσκονταν. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, ευτυχώς προηγηθήκαμε και το κρατήσαμε».

Για το ρόστερ της Σπάρτης: «Eίναι νεαροί, λόγω του εμπάργκο δικαιούνται να είναι στην ομάδα μόνο κάτω των 23. βασιζόμαστε στο ταλέντο τους. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε την δική μας φιλοσοφία. Είναι πιο δύσκολα από την Κύπρο τα δεδομένα. Έρχονται και φεύγουν πολλοί παίκτες. Δεν υπάρχει συνεχής στήριξη λόγω των αποτελεσμάτων. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη, το να παίξεις καλά ή να κάνεις διαφορετικά πράγματα στο τακτικό κομμάτι, δεν ξέρω αν γίνεται αυτή τη στιγμή».

Για την πίεση στην ομάδα: «Υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Το αποτέλεσμα καθορίζει τα πάντα. Πρέπει να δείξουμε έργο. Με τη σκληρή δουλειά όλα έρχονται. Το αποτέλεσμα θα προκύψει στη συνέχεια».

Για το αν πήρε αυτά που ζήτησε: «Μέχρι τώρα έχω πάρει αρκετά, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα πάρα πολλά. Εύχομαι να γίνουν όσα έχω αναφέρει για να μπορέσει η ομάδα να είναι πιο εξασφαλισμένη στο κομμάτι της διαχείρισης».

Για το αν έχει μαζί του τον δικό του βοηθό: «Ήρθα μόνος μου. Βρήκα εδώ τον Παναγιώτη Αποστολάκο, με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι προπονητής τερματοφυλάκων, δεν υπάρχει άλλος, ούτε γυμναστής. Φυσικά είμαι τελειωμένος στις αθλητικές επιστήμες οπότε μπορώ να επιτελέσω αυτό το έργο».

Για τους Κύπριους προπονητές και την προοπτική του εξωτερικού: «Υπάρχουν τα κίνητρα. Πρέπει να κάνουμε έργο για να μπορέσει ο κόσμος εκτός Κύπρου να μάθει ότι ο Κύπριος προπονητής αξίζει να βρίσκεται στην Ευρώπη. Μπορούμε να το κάνουμε μόνο με σκληρή δουλειά. Έχω να επιτελέσω δύσκολο έργο, πολύ πιο δύσκολο από την Κύπρο. Χρειάζεται χρόνος, όμως όπως έχω πει δεν υπάρχει. Έχω να αποδείξω πάρα πολλά. Τα παιδιά εδώ είναι ήρωες αν δείτε τις συνθήκες που ζουν. Δεν ξέρω αν στην Κύπρο θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Τους χαίρομαι γιατί ζουν δύσκολα και βγάζουν πείσμα».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Εξελίσσεται πολύ δύσκολα. Bλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα να χάνουν βαθμούς, η ΑΕΛ είναι κοντά, η ΑΕΚ μπαίνει δυνατά μετά την αλλαγή προπονητή. Πιστεύω εκεί θα παιχτεί το πρωτάθλημα, θα είναι μεγάλο στοίχημα για αυτές τις ομάδες. Για τη διαβάθμιση, και εκεί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Θα δούμε, είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα. Είναι καλύτερα που δεν πάει κάποιος απευθείας διαβάθμιση. Όλοι θα παλέψουν. Αυτός που λέει ότι είναι ασφαλής θα έχει δυσκολίες».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο