Αφεντικό με 90% ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε σχεδόν κατά το ήμισυ την προηγούμενη ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν συμμετείχε ποτέ στην περιβόητη ΑΜΚ των 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είχε προκηρυχθεί στις 21/9/2018 και (υποτίθεται ότι) θα επισφράγιζε την είσοδο του στον Παναθηναϊκό. Οπότε αναγκάστηκε να το κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος...

Όπως πιστοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος κάλυψε σχεδόν κατά το ήμισυ το προκηρυχθέν ποσό. Αυτό μεταφράζεται σε 4.505.132 ευρώ από τα 10.000.200 ευρώ της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τα 4,505 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από μετοχοποίηση χρημάτων που είχε καταβάλλει έναντι ο μεγαλομέτοχος στο κενό διάστημα μεταξύ των δύο ΑΜΚ ή σε κεφάλαια που διοχέτευσε στο ταμείο στη διάρκεια της διαδικασίας.

Μετά την τελευταία ΑΜΚ, το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέρχεται στα 33.812.434 ευρώ. Ο Γιάννης Αλαφούζος αντιπροσωπεύει περίπου το 89% του μετοχολογίου, είτε με ονομαστικές μετοχές, είτε μέσω της κυπριακής off-shore εταιρίας Sortivo International.

Συγχρόνως, από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου του 2019, η έκτακτη Γενική Συνέλευση προκήρυξε νέα ΑΜΚ ύψους 6 εκατομμυρίου ευρώ. Αν καλυφθεί όλη από τον Γιάννη Αλαφούζο, τότε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Από την κάλυψη της τρέχουσας ΑΜΚ, θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό εάν ο Παναθηναϊκός θα περάσει επιτυχώς από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξυγίανση της ΠΑΕ...

Από: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο