Ανοιξε η κουβέντα για το AEK TV –Τα δεδομένα

Η ΑΕΚ μελετά τις κινήσεις της ως απάντηση στην πιθανότητα να πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τη Nova.

Αρα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Η Ενωση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στο συνδρομητικό κανάλι σε μια τέτοια περίπτωση. Και αυτό είναι το πρώτο δεδομένο.

Ετσι εξετάζει όλες τις περιπτώσεις για την προοπτική της επόμενης ημέρας. Η μία λύση που συζητείται και κάθε άλλο παρά εύκολη είναι αυτή του AEK TV. Από τις εποχές της Γ’ εθνικής είχε μελετηθεί στα «κιτρινόμαυρα» γραφεία, αλλά δεν προχώρησε. Διότι το ζεστό, άμεσο και σίγουρο έσοδο της Nova είχε σαφές προβάδισμα. Και προκρίθηκε. Άλλωστε η Ενωση ως τεράστιο brand name που αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο από το 2013 όταν μπήκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε άλλη οντότητα στην αγορά. Και πήρε τα οφέλη που έπρεπε.

Τα δεδομένα για το AEK TV

Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Και η ΑΕΚ πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση της. Το AEK TV είναι κάτι απαιτητικό. Και για να στηθεί άριστα, χρειάζεται χρόνος και γνώση. Ο ΠΑΟΚ πχ πήγε σε μια λογική όπως-όπως και βλέπει την εικόνα του «σπασμένη» παντού στο internet, με το περιεχόμεο να έχει προβλήματα. Αυτό σημαίνει απώλεια των ήδη μικρών εσόδων του, σε σχέση με ένα deal που φέρνει ένα συνδρομητικό ή ελεύθερο κανάλι.

Η Ενωση μελετά την προοπτική να στήσει ολόκληρο πρόγραμμα στο AEK TV. Και όχι απλά να μεταδίδει τον αγώνα, όπως κάνει ο ΠΑΟΚ. Ενα πρόγραμμα πολύ πιο δελεαστικό για τους χορηγούς. Ξέχωρα από τις επιμέρους συνδρομές με τους φιλάθλους. Που σίγουρα η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο κοινό από ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης παγκοσμίως. Οι προοπτικές εσόδων είναι πολλές, όπως μεγάλες είναι και οι απαιτήσεις για να στηθεί άρτια ένα τέτοιο κανάλι που θα ταξιδεύει την εικόνα της ΑΕΚ σε όλο τον πλανήτη. Και όπως γνωρίζουν άπαντες τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν πάει σε λογικές… πρόχειρου στησίματος. Θέλει το καλύτερο, το απαιτεί και το επιδιώκει. Και το έχει αποδείξει πολλάκις.

Μέχρι τότε η ΑΕΚ θα περιμένει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Μαρινάκη-Forthnet. Που δύσκολα θα έχουν αποτελέσματα αρχές του 2020, ενώ τον προσεχή Μάιο λήγει το συμβόλαιο ΑΕΚ-Nova.

Πάντως και ένα συνδρομητικό κανάλι δίχως ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό δύσκολα θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να έχει μεγάλη επιτυχία. Και αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος που δεν πρέπει να λησμονήσουμε.

Πηγή: sportime.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο