«Ο Σαββίδης έβαλε στον ΠΑΟΚ 145.229.878 ευρώ»

Ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, φιλοξενήθηκε στον «libero FM» και μίλησε για τις οικονομικές λεπτομέρειες της γενικής συνέλευσης και υτα χρήματα που έχει επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης από την ημέρα που έγινε ο ιδιοκτήτης του Διικεφάλου.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπαίνουν 28 εκ. ευρώ  εκ. των οποίων οι 300.000 ευρώ μετοχοποιούνται και τα 27,7 εκ. ευρώ μοιράζονται σε όλους τους υπόλοιπους μετόχους ως αποθεματικό και χρησιμοποιούνται και αυτά για τις ανάγκες της εταιρίας. Το κεφάλαιο θα ανέλθει στα 116 εκ. αλλά θα υπάρχουν και 27,7 ως αποθεματικό. Αν θέλουμε να μετρήσουμε το ποσό που έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι στα 145.229.878 ευρώ».

Για την κίνηση να μετοχοποιούν μόνο οι 300.000 ευρώ και αν αυτό σχετίζεται με το financial fair play:

«Η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με το financial fair play. Το ότι κληθήκαμε ως εταιρία να αντιμετωπίσουμε τα ανοίγματα που έγιναν λόγω των πρόωρων Ευρωπαϊκών αποκλεισμών του 2017 και του 2019 είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Το financial fair play ελέγχει τα οικονομικά με συγκεκριμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, οι αθλητικές εταιρίες θα πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενες, και έχουν δικαίωμα να παρεκκλίνουν, ανά τρία χρόνια μέχρι και 30 εκ. Ευρώ Από αυτά τα 25 εκ. μπορούν να καλυφθεί από τους ιδιοκτήτες και τα 5 εκ. Ευρώ να εμφανίζονται ως ζημία».

Για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής Σαββίδη:

«Τέτοια νούμερα δε θα ξαναδείτε. Και όλα αυτά αποτυπώνονται, δεν είναι ούτε λόγια του αέρα, και φυσικά ούτε λεφτά στον αέρα. Και μπορεί κάποιος να δει και τα οικονομικά δεδομένα των άλλων αθλητικών εταιριών στην Ελλάδα για να καταλάβει το μέγεθος της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο